Regija
ZBOG VLAGE STANARI SE POČELI ISELJAVATI

Obnavlja se zgrada s osam stanova u kojima žive liječnici
Objavljeno 17. listopada, 2018.
BELI MANASTIR - Približno 400.000 kuna vrijedna je investicija u obnovu stanova u vlasništvu belomanastirskog Doma zdravlja u kojima žive liječnici ove ustanove.
Za njihovu obnovu bilo je krajnje vrijeme budući da se dio stanara iz njih već počeo iseljavati. Struka je utvrdila da je popustila hidroizolacija, što je pak prouzročilo prodor vode u unutrašnjost, podizanje pločica i ostale probleme s vlagom.
- Jedan naš liječnik koji je dobio drugo dijete iselio se iz zgrade zbog vlage koja je prodrla u jedan od stanova - samo je jedan od primjera uvjeta življenja u "doktorskoj zgradi‘‘ o kojima priča ravnatelj Doma zdravlja Beli Manastir, dr. Žarko Zelić, napominjući kako će sanacijom slični problemi biti spriječeni, a belomanastirski će liječnici konačno stanovati u znatno primjerenijim uvjetima. Upravo osiguranje stambenog prostora na primjerenoj razini, točnije ulaganje u takav oblik infrastrukture, drži jednim od osnovnih načina za privlačenje liječnika s obiteljima i njihov ostanak u Baranji. Za sada, nastavlja Zelić, belomanastirski Dom zdravlja ne oskudijeva liječnicima. U ovom ih je trenutku, s koncesionarima, 35, uz pet liječnika na specijalizaciji. Najavio je i dolazak novog ortodonta, toliko potrebnog za normalan rad Doma zdravlja. Radove na obnovi zgrade u kojoj žive liječnici u belomanastirskoj Ulici Matije Gupca, gdje je osam stanova površine približno od 50 do 80 kvadrata, jučer je obišao i župan osječko-baranjski, Ivan Anušić. I on se složio kako je obnova stanova i te kako potrebna kako bi liječnici ostali u Belom Manastiru, odnosno Osječko-baranjskoj županiji.
- Utvrđeno je kako je izvedba zgrade bila loša pa su radovi na njezinoj adaptaciji bili neophodni. Obnova mora biti kvalitetno odrađena kako bi liječnici imali primjerene uvjete za život i kako bismo ih zadržali ovdje, a sve u cilju uspješnog funkcioniranja primarne zdravstvene zaštite - kazao je župan Anušić, naglasivši kako će adaptacija zgrade biti vrlo brzo uspješno završena. Obnova zgrade dijelom je financirana decentraliziranim sredstvima Doma zdravlja Beli Manastir, a dijelom iz proračuna Osječko-baranjske županije odnosno Grada Belog Manastira. Uz župana Anušića sa suradnicima, radove su obišli Ivana Bandov-Paulić, dogradonačelnica Belog Manastira, i Igor Franjić, predsjednik belomanastirskog Gradskog vijeća. Ivica Getto
U vlasništvu belomanastirskog Doma zdravlja još je tridesetak stanova u Baranji
Možda ste propustili...

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

Najčitanije iz rubrike