Sport
USPJEH BICIKLISTIČKOG KLUBA "LOOD"

Orahovački biciklisti prvi
u Slavonskoj brdskoj ligi
Objavljeno 16. listopada, 2018.
Biciklistički klub ‘‘Lood‘‘ ostvario je još jedan izniman, hvale vrijedan rezultat. Naime, proteklog vikenda okrunio se naslovom prvaka Slavonske brdske biciklističke lige. Taj rezultat stigao je i kao najljepša čestitka klubu za jubilarni, 10. rođendan.
- Biciklistički klub "Lood" iz Orahovice u 2018. godini sudjelovao je u svih deset utrka Slavonske brdsko-biciklističke lige giant. U desetoj sezoni Lige bili smo najbolja momčad s ukupno 1393 boda, što je 146 bodova prednosti pred drugoplasiranim BK Festung iz Slavonskog Broda te 272 boda ispred trećeplasiranoga kluba iz Požege - ponosno kaže predsjednik BK Lood Orahovica Mario Vida.
Ukupno su ove sezone u Slavonskoj brdskoj biciklističkoj ligi nastupila 33 kluba, a Liga je imala međunarodni karakter jer su se hrvatskim klubovima pridružili Team Imperator (Pečuh, Mađarska) te bosanskohercegovački Summit, Laktaši, Kozara, Kastel, srpski Jednota (Šid) i crnogosrki Pljevlja. Od hrvatskih klobova nastupili su oni iz središnjeg i istočnog dijela države - iz Zagreba, Koprivnice, Bjelovara, Virovitice, Požege, Slatine, Slavonskog Broda, Orahovice, Našice, Donjeg Miholjca, Osijeka...
- Gotovo svi klubovi koji su sudjelovali u Brdskoj ligi imaju bar jednog ako ne i više licenciranih vozača koji se natječu u elitnom društvu hrvatskoga brdskog biciklizma kao što je Kup Hrvatske ili Prvenstvo Hrvatske. Klubovi iz naših susjednih zemalja u svojim redovima pak imaju i vozače koji se natječu u Svjetskom kupu ili najjačim natjecanjima kada je u pitanju brdski biciklizam. S ovakvom konkurencijom BK Lood zasjeo je na tron lige, a to doista nije mala stvar. Ono što je posebno potrebno naglasiti jest da je prosječni broj vozača s kojima je BK Lood nastupao u cijeloj ligi devet, a od toga polovinu čine kadeti i juniori. Naš klub ima za sada jednog licenciranog vozača, a to je sjajna 14-godišnja Lana Marinić, koja je ove godine na Prvenstvu Hrvatske u usponu osvojila četvrto mjesto među kadetkinjama. Čestitam svim našim vozačima na ovom velikom uspjehu - dodao je Vida.
Osim klupskog uspjeha loodovci su i individualno po kategorijama ove sezone bili odlični. Nisu zasjeli na tron, ali su uzeli medalje. U kategoriji elite u ukupnom poretku Ante Pezić zauzeo je deseto, a Luka Gjajić 15. mjesto. Kod juniora je Borna Katić uzeo broncu, Petar Vrkić zauzeo je četvrto, a Luka Pavić sedmo mjesto. Kod kadeta u ukupnom poretku Marko Varga bio je četvrti, Danijel Peštaj peti, Silvio Peštaj sedmi, a Jurica Šafar 11. Kod žena u ukupnom poretku mlada Lana Marinić osvojila je broncu, a Danijela Hofman zauzela je ukupno 20. mjesto. Kod veterana A Mario Vida bio je sedmi, Tomislav Katalinić 10., Marko Bošnjak 14., a među veteranima B Robert Hofman završio je kao 12. Među veteranima C Ivan Udorović bio je peti.
Vladimir Grgurić
Lana Marinić osvojila broncu kod žena
 
Budućnost orahovačkog biciklističkog kluba je 14-godišnja Lana Marinić, koja je bila ukupno treća u konkurenciji žena.
- Što reći nego da sam presretna, u prvom redu zbog uspjeha cijele ekipe, a onda i zbog svoga. Sezona je bila naporna i duga, ali bilo je prelijepo biti dio ove priče i zasigurno se i iduće sezone vraćam na biciklističke staze - poručila je Lana.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike