Sport
KARATE

Essekerov trio blizu vize za EP
Objavljeno 17. listopada, 2018.
Međunarodni karate Trofej Beograda, bar što se tiče hrvatskih predstavnika, obilježio je osječki trojac. Kata tim KK Esseker u sastavu Patrik Kokić, Dino Adamović i Ivor Premec osvojio je prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji. Kako se nastup bodovao u kadetskoj, juniorskoj i U-21 reprezentaciji u katama, može se reći kako su Osječani ovim vizirali nastup na EP-u u veljači 2019. u Aalborgu.
- Nije gotovo dok nije bude službeno gotovo, ali mislim kako dobro poznamo stanje na terenu i možemo reći kako su dečki 80 posto osigurali nastup na Europskom prvenstvu. Predstoji im još dva natjecanja koja se boduju, u Sloveniji i u Samoboru. No, smatram da su glavninu posla odradili u Beogradu - prepričao je Joco Đukić glavni trener u Karate klubu Esseker.
Inače, u katama momčadski na EP-u je ujedinjena konkurencija od 14 do 18 godina. Adamović i Premec su 2002. godište, a Kokić godinu dana mlađi. Obzirom na njihovu dob, mogli bi trajati još neko vrijeme u ovome uzrastu. Pitanje je koliko Essekerov kata tim može već sada napraviti u europskoj konkurenciji.
- Puno i malo. Imaju sada određenog međunarodnog iskustva, ali treba marljivo raditi. Sigurno ćemo se za natjecanje dobro pripremiti, rekao je Đukić.
Essekerov trio sugrađanima će se predstaviti 10. studenoga na Kup grada Osijeka. K.L.
Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

DOBRO RASPOLOŽENJE NA OPUS ARENI

Mierezu sam morao reći da malo stane i predahne

Najčitanije iz rubrike