Osijek
PREDSTAVLJENA KNJIGA IVANA KRMPOTIĆA

Rat su izazvali oni koji su htjeli opljačkati hrvatske državne tvrtke
Objavljeno 17. listopada, 2018.
Rata u Hrvatskoj ne bi bilo da iza svega toga nije stajala namjera pljačke hrvatske imovine poput "Rade Končara", najveće svjetske firme, kako smo čuli, ili Ine, bez koje ne bismo dobili rat, a umjesto da ratuje, Hrvatska je trebala prihvatiti Petu armijsku oblast JNA kao svoju vojsku.
To je ustvrdio jučer na predstavljanju svoje knjige "Kako je Udba stvorila Hrvatsku" Ivan Krmpotić, bivši policajac i obavještajac koji je karijeru počeo još u doba komunističke Jugoslavije. Svoju knjigu, koja vrvi epizodama iz stvaranja samostalne Hrvatske i autorove karijere, preslikama različitih dokumenata te često konfuznim i nedovoljno obrazloženim tezama, Ivan Krmpotić objavio je u vlastitoj nakladi. Autor knjige jučer je ustvrdio i kako bismo, "da je Milošević potpisao dokument Badinterove komisije, sada imali 11 pokrajina u Hrvatskoj, i to su naši najveći prijatelji Nijemci smislili". Kako piše na ovitku knjige, Ivan Krmpotić (1940.) u bivšoj je Jugoslaviji radio na predmetima gospodarskog kriminala poput slučaja Ante Todorića ili krađe nafte i mućki s deviznim računima u Ini. Kako sam kaže, zbog toga je proganjan i zatvaran od komunističkih vlasti. Voljom predsjednika Franje Tuđmana imenovan je prvim čovjekom Službe državne sigurnosti u travnju 1990. Zaslužan je i za osnivanje prve hrvatske redarstvene postrojbe te je bio svjedok na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču u Münchenu.
U predgovoru knjige Krmpotić piše: "Hrvatsku sam sanjao od djetinjstva i ona nam se dogodila, među ostalim i mojom zaslugom. Obranili smo domovinu i to sam znao od prvog dana da će to tako biti... Mislio sam da ćemo one koju su nas proganjali, tukli, mučili, raseljavali i ubijali jednog dana izvesti pred optuženičku klupu i da će nam djeca živjeti u slobodnoj Hrvatskoj... Nismo u tome uspjeli. Hrvatska nije ni dio onoga što smo svi mi sanjali i zapravo više ni ne znam da li je ovo što danas gledam san ili java." Krmpotić tvrdi kako su nositelji cjelokupne politike u Hrvatskoj udbaši ili njihova djeca. Ustvrdio je da biramo iste zastupnike već 25 godina te da toga nije bilo "ni u Titinoj Jugoslaviji". Nabrojio je brojne primjere lošeg upravljanja zemljom iza kojih stoje oni koji ne vole Hrvatsku i koje je još davno unovačila Udba.D.Celing
Hrvatska nije ni dio onoga što smo svi mi sanjali i više ne znam je li ovo što danas gledam san ili java.
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

Najčitanije iz rubrike