Crna kronika
NESREĆA NA RADU U TVRTKI U DARDI

Djelatnici stroj za proizvodnju soka ozlijedio ruku
Objavljeno 17. listopada, 2018.
DARDA - Četrdesetdevetogodišnja radnica teško je stradala u nesreći na radu koja se dogodila u ponedjeljak u večernjim satima u tvrtki "Ricardo" u Dardi. Žena je ozlijeđena radeći na stroju za proizvodnju soka od jabuka. Nakon nesreće u pomoć su pozvani vatrogasci iz Belog Manastira koji su oslobađali ženu zaglavljenu u radnom stroju.
- Dok je radila za strojem za mljevenje, djelatnici je stroj zahvatio lijevu ruku u predjelu šake i podlaktice. Pružena joj je liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek, gdje će biti utvrđene kvalifikacije ozlijede - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske. Milan Vrdoljak, predsjednik uprave tvrtke "Ricardo", kaže da je 49-godišnjakinja operirana tijekom noći.
- Za sada ne znamo ništa jer liječnici ne žele davati nikakve prognoze, no kažu da nije životno ugrožena. Ruka joj je jako nastradala. Prerano je za bilo što reći. Učinit ćemo maksimalno sve što možemo da joj pomognemo, kako njoj tako i njezinoj obitelji - kazao je Vrdoljak.
Nesreće na radu nešto su što se događa često i na svim mogućim radnim mjestima. Nesrećom na radu smatra se i ozljeda na putu do posla ili povratak s posla kući, tako da na taj način stradaju i osobe koje nemaju nikakve šanse za stradavanjem na samom radnom mjestu. Nezapamćena nesreća na radu dogodila se u lipnju ove godine u Čepinu, kada je trojicu radnika osječke i čepinske tvrtke otrovao plin u šahtu. U kolovozu je 52-godišnji radnik preminuo zbog strujnog udara, pri utovaru žitarica u teretni vagon u silosu u Kolodvorskoj ulici u Popovači. Krajem rujna, na 34-godišnjeg radnika osječkog trgovačkog centra pao je stroj za čišćenje poda. Djelatnik je popravljao je stroj za čišćenje poda. Stroj je bio uključen i nezakočen, na rubu utovarne rampe. Zbog nekontroliranog kretanja stroj je pao na 34-godišnjaka. Pružena mu je liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek, gdje je utvrđeno da je zadobio lakše ozljede.
U Kneževim Vinogradima u lipnju je pak teško ozlijeđen 58-godišnji djelatnik tvrtke iz Ivanovca, koji je pri izvođenju građevnih radova upao u iskopinu. U ožujku je na farmi u Donjem Miholjcu teško stradao 41-godišnjak koji je zbog nekontroliranog kretanja traktora bio prignječen na viličar. U ožujku i veljači poginula su dva radnika slavonskobrodske tvrtke Đure Đaković.S.Lacić
 
Možda ste propustili...

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

Najčitanije iz rubrike