Sport
MEMORIJAL "MATIJA GREGIĆ"

Marla Vidaković odnijela zlato na Zeleno polje
Objavljeno 16. listopada, 2018.
Bilo je to još jedno uspješno izdanje Memorijala na kojemu je nastupilo približno 300 stolnotenisač(ic)a

Proteklog vikenda u osječkoj dvorani Gradski vrt okupile su se stolnotenisačice i stolnotenisači svih uzrasta, od mlađih kadeta do seniora. STK Vodovod Osijek bio je domaćin i organizator 21. izdanja Memorijalnog turnira "Matija Gregić", a za stolovima u Gradskom vrtu nastupilo je približno 300 pingpongaša iz Hrvatske te Srbije, BiH i Mađarske.


Iako su turnir čekali puni optimizma, domaći "vodeni" nisu se proslavili za stolovima i ni jedna medalja nije ostala u Gradskom vrtu. Uzdanice Vjekoslav Zovko, Mario Banek, Tomislav Markotić i Dominik Dražić ostali su bez razigravanja za medalje. Prvi igrač osječkih "vodenih" Zovko, koji je i povremeni hrvatski reprezentativac, poražen je već u osmini finala od Frane Runjića (3:2), a Banek je također igrao među seniorima i otišao korak dalje, do četvrtfinala. Tamo je od njega bolji bio Josip Arbanas iz brodske Obrtničke škole (3:1). Dražić nije uspio proći skupinu. Inače, naslovom seniorskog pobjednika okitio se Dimitrije Levajac iz Srbije. Kod juniora najbolji na Memorijalu bio je Mislav Jakelić iz Zagreba, a "vodeni" Markotić nije mogao dalje od četvrtfinala. Na Matijinom memorijalu bio je još niz domaćih predstavnika, ali završili su bez zapaženijih uspjeha.
Zato je medalja, i to ona najsjajnija, otišla na osječko Zeleno polje gdje "stanuje" Olimpija, klub koji je i pokrenuo Gregićev memorijal. Osvojila ju je Marla Vidaković, koja je pokorila konkurenciju u mlađekadetskom uzrastu. No, to nije iznenađenje, Marla cijele sezone igra odlično, a dobru formu okrunila je u Gradskom vrtu. Nekada igračica Vodovod Osijeka, sada Olimpije, suvereno se prošetala do polufinala među mlađim kadetkinjama, a ni u završnici nije imala većih teškoća. U poluzavršnom dvoboju s uvjerljivih 3:0 svladala je Tamaru Nakić iz Zagreba, da bi u finalu bila bolja od Marte Novak iz Šenkovca s 3:1 i osvojila Matijin memorijal u najmlađoj konkurenciji. Iz Olimpije u Gradskom vrtu još su igrali mlađi kadeti Petar Vulović i Dino Tot koji su završili natjecanje u grupnoj fazi, isto kao i Krunoslav Vrkljan među seniorima. Mihael Lacković je među juniorima dogurao do četvrtfinala, a među seniorima bio je prvi u skupini, a potom je na startu glavnog turnira izgubio od kasnijeg finalista Popovića.
S jednom ostavljenom medaljom u gradu na Dravi završilo je 21. izdanje memorijala koji se igra u sjećanje na pokojnog čika Matiju Gregića, velikog osječkog stolnoteniskog učitelja i zanesenjaka.
Ivana Liović
Najčitanije iz rubrike