Osijek
PREKVALIFIKACIJA DUGOTRAJNO NEZAPOSLENIH

Informatičko opismenjavanje
Objavljeno 15. listopada, 2018.
Zamjenik osječko-baranjskog župana, Goran Ivanović, uz pročelnicu Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ-a, Ivanu Katavić-Milardović, potpisao je jučer s ravnateljem osječkog Zavoda za informatiku, Draženom Tomićem, ugovor o financiranju osposobljavanja za ECDL računalnog operatera u okviru projekta prekvalifikacije dugotrajno nezaposlenih. Nastavak je to plodonosne, dugogodišnje suradnje, koja će potencijalnim kandidatima omogućiti povećanje konkurentnosti na tržištu rada.
- U današnje vrijeme, kada govorimo o pismenosti, ne podrazumijeva se da čovjek zna čitati i pisati, nego da zna koristiti informatičku tehnologiju. Budući da je naš Zavod već deset godina ovlašteni ECDL centar za edukaciju, kroz program koji obuhvaća 120 sati nastave teorijskog i praktičnog dijela, 15 će kandidata dobiti priliku upoznavanja operacijskog sustava Windows, Microsoft Office alata te služenja internetom – objasnio je Tomić, ističući kako vrijednost projekta iznosi 37 500 kuna.
- Osječko-baranjska županija započela je ovu priču još 2004. godine i od tada kontinuirano pomaže nezaposlenim osobama. Mjera je to koja daje rezultate, jer 60 % kandidata nakon završetka edukacija pronađe posao, a drugi zbog prekvalifikacije postaju iznimno konkurentni – naglasio je zamjenik župana Ivanović, otkrivajući kako će ovaj program biti besplatan za 15 pomno odabranih kandidata, kojima će biti plaćeni i putni troškovi ako ne žive na području Osijeka.
Marko Mandić
Inicijativu podržao i Hrvatski zavod za zapošljavanje
Potpisivanju ugovora nazočio je i Ivan Ravlić, predstavnik Regionalnog ureda Osijek Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, pozdravljajući dugogodišnju suradnju s Osječko-baranjskom županijom.

- Zadovoljni smo što sudjelujemo na ovom projektu, na kojemu ćemo kroz selekciju kandidata naposljetku uključiti one koji će od toga imati najviše koristi. HZZ je ove godine u suradnji sa Županijom tako završio edukacije za računovođe i njegovateljice, dok će uz tečaj informatičke pismenosti uskoro započeti i onaj za voditelje EU projekata – najavljuje Ravlić.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike