Osijek
IDUĆE LJETO

Kupališta su na Kopiki, kod Želje i na Pampasu
Objavljeno 16. listopada, 2018.
Lokacije za kupanje, odnosno kupališta na području Osijeka, na Dravi, iduće ljeto bit će Kopika, Podravlje (kod Želje) i Pampas. S ovakvim prijedlogom prijed vijećnike Gradskog vijeća izaći će sutra službe gradske administracije. Važno je istaknuti kako će se na tim neslužbenim, ali među Osječanima omiljenim kupalištima tijekom kupališne sezone, a ona je određena za razdoblje od početka lipnja do polovine rujna, pratiti kakvoća vode za kupanje.
Ova je točka bila uvrštena na dnevni red sjednice Vijeća u srpnju, tada je bio prijedlog da u kupališta budu uvrštena i ona uz dva bajera - na Jugu II i Našički bajer, ali je zbog neriješenih imovinskih prava (Jug), a što zbog potencijalne opasnosti za kupače (Našički) ta točka nakon rasprave povučena s dnevnog reda. Predlagatelj je sada izašao s prijedlogom bez tih lokacija.
Dakle, na tri kupališta uz Dravu, sukladno Zakonu o vodama i Uredbi o kakvoći vode za kupanje, radit će se monitoring. Za te lokacije tijekom proteklih godina izvješća su bila zadovoljavajuća, najčešće izvrsna do dobra. D.Ku.
Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana