Regija
KLUB "VALENS"

Prvi je projekt kolekcionara sajam starina
Objavljeno 16. listopada, 2018.
Sajamska ponuda 20. listopada bit će šarolika, a, kako najavljuju, cijene i do 30-ak posto niže
VINKOVCI

Vinkovci su bogatiji za još jednu udrugu kakve dosad u gradu na Bosutu nije bilo, a riječ je o Klubu kolekcionara koji nosi naziv "Valens", prema jednome od dvojice rimskih careva rođenih u negdašnjoj Colonia Aurelia Cibalae, što se u rimsko doba nalazila na području današnjih Vinkovaca.


Mlada je to udruga, oformljena u svibnju ove godine, a okupila je zasad 15-ak članova, sve odreda kolekcionare. Svi su i Vinkovčani. - Svaki od nas je kolekcionar, ali različitih preokupacija. Iako su u većem broju numizmatičari, ima među članovima i onih koji skupljaju sve vezano uz naše Vinkovce, neki skupljaju antiku, drugi starine, treći opet, nešto drugo - kaže predsjednik udruge "Valens" Tomislav Mihaljević, i sam numizmatičar. Dodat će da je među njihovim članovima i nekoliko mladih Vinkovčana u dobi od 20-ak godina koji uspješno ulaze u kolekcionarske vode. Iako se odmah po osnivanju nisu javno eksponirali, ovih su dana donijeli odluku koja je vrlo brzo ušla i u realizaciju - o organiziranju Sajma antikviteta u Vinkovcima.
Sajam su najavili za predstojeću subotu, 20. listopada, a održavat će se od 9 do 17 sati na Trgu bana Josipa Šokčevića u središtu grada. Mihaljević sa zadovoljstvom navodi kako je iskazan velik interes izlagača, i već je prvih dana rezervirano 15 štandova.
- Mislili smo ih postaviti deset, no javilo nam se više zainteresiranih, pa je vrlo lako moguće da broj štandova bude i još veći. Nismo željeli da Sajam antikviteta bude strogo monotematski, pa smo proširili priču i pred Vinkovčanima će se naći prilična šarolikost - najavljuje predsjednik Kluba kolekcionira. Zasad otkriva kako će se među izlošcima, osim antikviteta, naći i ponuda numizmatičara, potom ona skupljača knjiga, ali i zlatara s filigranskim nakitom od zlata i srebra.
- Bit će za svakoga ponešto - kaže i dodaje i da izlagači nisu samo iz Vinkovaca, nego i iz Osijeka, Slavonskog Broda, a interesa ima i iz BiH. Stanovnicima grada na Bosutu koji se kane u subotu proštetati središtem grada i razgledati štandove, zasigurno će biti zanimljiva informacija da će na prvom Sajmu antikviteta u njihovom gradu cijene biti - snižene!
- Neki izlošci bit će i 30-ak posto jeftiniji - navodi Tomislav Mihaljević, dodajući da im je želja da zainteresiraju svoje sugrađane, a tome će svakako pridonijeti i nakana da njihov sajam ponudi niže cijene od onih u okolici. U skladu s tim postupit će sa svojim numizmatičkim izlošcima i sam predsjednik udruge "Valens".
Nakon provoga, na kojem će i osluhnuti koliko je uistinu zanimanje Vinkovčana za takva sajamska događanja, već planiraju i sljedeći koji će biti u ožujku 2019. godine, s namjerom da takvi sajmovi postanu tradicija i u ovom dijelu Slavonije, održavajući se tri ili četiri puta godišnje, na iste, određene datume.
- Znat ćemo više nakon ovog prvog, nakon što vidimo dojmove izlagača i građana, a onda razmišljati o nekim novim aktivnostima naše udruge - zaključuje Mihaljević, i dodaje da očekuje u subotu u pješačkoj zoni brojne posjetitelje sajma.
Sanja Butigan
Među izlošcima bit će i ponuda numizmatičara, skupljača knjiga, ali i zlatara s filigranskim nakitom
Odlične reakcije
Objava prvog, subotnjeg Sajma antikviteta na Facebook stranici novoosnovanog Kluba kolekcionara "Valens" Vinkovci, polučila je odlične reakcije, kazuje predsjednik Tomislav Mihaljević, ne skrivajući radost zbog toga. Vjeruje i da će na dan sajma biti lijep dan u Vinkovcima.
Možda ste propustili...

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

Najčitanije iz rubrike