Crna kronika
OPASNO ORUŽJE I BOMBE I DALJE PRIJETE

Radnik iskopao tromblon, žena u vrtu projektil
Objavljeno 16. listopada, 2018.
SLAVONSKI BROD
Tijekom vikenda u Brodsko-posavskoj županiji zabilježena su dva slučaja pronalaženja ubojitih sredstava. U prvom slučaju u Cigleniku djelatnici poduzeća iz Slavonskog Broda prilikom zemljanih radova iskopali su kumulativnu tromblonsku minu M-60. U drugom slučaju građanka je okopavajući vrt u Slavonskom Brodu u Naselju Andrije Hebranga pronašla protuzrakoplovni topnički projektil od 40 milimetara. Na području Zelenog polja u Osijeku u petak poslijepodne građanin je pronašao tri elektronske detonatorske aluminijske kapsle.
S obzirom na česte slučajeve pronalaženja i posjedovanja ubojitih sredstava, policija podsjeća građane na akciju "Manje oružja – manje tragedija".
- Građani mogu u okviru ove akcije dragovoljno predati policiji oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo te se tako riješiti zla i učiniti svoj dom sigurnijim. Nakon odluke o dragovoljnoj predaji, treba smo pozvati policiju na broj telefona 192, a više detalja o akciji može se dobiti preko besplatnog poziva na broj telefona 08008892 - podsjetila je Kata Nujić, glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske.
Iz osječke policije mole građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, nego da nazovu policiju na broj 192. Policija će poslati stručne i osposobljene policajce u civilu koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.S.Lacić
Možda ste propustili...

TROJE POGINULIH U UTORAK NA HRVATSKIM CESTAMA

Vozač (44) Audija nije bio vezan

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRIVEDEN JE

Pijan udarao ženu na ulici

2

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

3

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti