Crna kronika
OPASNO ORUŽJE I BOMBE I DALJE PRIJETE

Radnik iskopao tromblon, žena u vrtu projektil
Objavljeno 16. listopada, 2018.
SLAVONSKI BROD
Tijekom vikenda u Brodsko-posavskoj županiji zabilježena su dva slučaja pronalaženja ubojitih sredstava. U prvom slučaju u Cigleniku djelatnici poduzeća iz Slavonskog Broda prilikom zemljanih radova iskopali su kumulativnu tromblonsku minu M-60. U drugom slučaju građanka je okopavajući vrt u Slavonskom Brodu u Naselju Andrije Hebranga pronašla protuzrakoplovni topnički projektil od 40 milimetara. Na području Zelenog polja u Osijeku u petak poslijepodne građanin je pronašao tri elektronske detonatorske aluminijske kapsle.
S obzirom na česte slučajeve pronalaženja i posjedovanja ubojitih sredstava, policija podsjeća građane na akciju "Manje oružja – manje tragedija".
- Građani mogu u okviru ove akcije dragovoljno predati policiji oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo te se tako riješiti zla i učiniti svoj dom sigurnijim. Nakon odluke o dragovoljnoj predaji, treba smo pozvati policiju na broj telefona 192, a više detalja o akciji može se dobiti preko besplatnog poziva na broj telefona 08008892 - podsjetila je Kata Nujić, glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske.
Iz osječke policije mole građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, nego da nazovu policiju na broj 192. Policija će poslati stručne i osposobljene policajce u civilu koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.S.Lacić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POLICIJA ISTRAŽUJE OKOLNOSTI

Pronađena mrtva djevojka (22) na Sjenjaku

2

OSUĐEN NA GODINU DANA ZATVORA, ODNOSNO ČETIRI UVJETNO

Bankar mjesecima dizao novac s računa klijenata, na naloge potpisivao vlasnike

3

DVOJICA RAZBOJNIKA OTELA MU NEKOLIKO TISUĆA KUNA NA ULICI

Opljačkan mladić u središtu Osijeka