Crna kronika
ČETVERO LOPOVA ULAZILI U OTKLJUČANE KUĆE U MJESTU KOZARAC

Dijete, maloljetnik i par krali iz kuća u Baranji
Objavljeno 16. listopada, 2018.
KOZARAC
Četiri osobe - dijete, maloljetnik te 24-godišnjakinja i 36-godišnjak, osumnjičeni su za krađe u baranjskom mjestu Kozarac. Vlasnici kuća olakšali su im "posao", jer su ulazili samo u otključane kuće.
Otkriveni su tako što su prošlog četvrtka 24-godišnjakinja i 36-godišnjak ušli u otključanu obiteljsku kuću u Kozarcu, no vlasnica kuće bila je ondje i kada su ju vidjeli pobjegli su. No, ne daleko, jer su ih u bijegu zatekli policajci.
- U isto vrijeme dijete i maloljetnik ušli su također u otključanu obiteljsku kuću u Kozarcu i ukrali nakit. Potom su ušli u kuću u istoj ulici i također ukrali nakit. Ukupna vrijednost ukradenog nakita iznosi nekoliko tisuća kuna. Protiv 24-godišnjakinje i 36-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu, dok protiv djeteta i maloljetnika podnosimo posebno izvješće - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.
Iz policije upozoravaju građane da ne ostavljaju svoje domove otključane.
- Uvijek zaključavajte ulazna vrata, bez obzira na to koliko dugo ćete biti odsutni. Ako idete nakratko iz stana u posjet susjedu, prijatelju ili rođacima, ne ostavljajte otvorene prozore ili balkonska vrata, jer lopovi vješto koriste takve prilike, neopaženo ulaze u vaš stan i u kratkom vremenu odnose novac, zlatni nakit, ili skuplju tehničku robu. Nemojte sasvim uz kuću ostavljati predmete koji omogućavaju lakše penjanje, poput ljestava ili sanduka - upozorila je Vesna Žnidarić Bolarić iz PU osječko-baranjske.
Iz policije dodaju da lopovi najčešće u stanove, koje se građani ipak sjete zaključati, provaljuje kroz ulazna vrata, pa se treba osigurati dobrom bravom montiranom u ravnini s vratima i čvrstim zasunom za djelomično otvaranje vrata. Isto tako prozori, velike staklene površine na vratima i slično na obiteljskim kućama česte su mete lopova, pa ugradite dodatnu zaštitu.
- Postavite vanjsko osvjetljenje, jer lopovi vole mrak - možete odabrati rasvjetu tijekom cijele noći (automatski se pali u sumrak), svjetiljke sa senzorom za kretanje, ili osvjetljenje upravljano s automatskim vremenskim prekidačem - savjetuju iz MUP-a, i dodaju da građani ne bi trebali razglasiti na sva zvona da su upravo dobili plaću, kupili nove kućanske uređaje, ili uštedjeli veću svotu. Novac i dragocjenosti nije pametno držati u posudama na kuhinjskim policama, pod jastukom, među rubljem i slično, jer lopovi znaju da baš ondje treba tražiti.S.Lacić
Sandra Lacić
Možda ste propustili...

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

Najčitanije iz rubrike