Mozaik
DANI VINA & UMJETNOSTI 20. LISTOPADA

Dio novog turističkog programa Gourmet Slavonija
Objavljeno 16. listopada, 2018.
U subotu, 20. listopada, od 18 sati u prostoru dvorišta Kazamata, u osječkoj Tvrđi, ponovno se vraća ona noć kada vino u kombinaciji s umjetnošću pretvara nebo iznad grada u veliko platno, a mi, pogurani tim čarobnim spojem uz pomoć dobre volje i pozitive ispisujemo još jednu prekrasnu priču koju ćemo poslati u svemir. Mantra koju proteklih pet godina ponavljamo još jednom stupa na scenu i spomenute subote, treća ovogodišnja Večer vina & umjetnosti postaje naša zen zona u kojoj si neopterećeno možemo dozvoliti da vino bude naš upravljač. Uživajte u zraku koji nježno gricka obraze u mirisu koji je kombinacija naloženih drva oko Sofa ognjišta i poput rasplesanog jesenskog duha, ispuštenih aroma grožđa iz butelja vrsnih vinara koji će se predstaviti. Očekuje vas bogat glazbeni i umjetnički program, niz sadržaja za kulturno, emocionalno i ino uzdizanje koje nam ostavlja trajniji smiješak na licu. Nadolazeća Večer vina & umjetnosti dio je novog turističkog programa Gourmet Slavonija koji je rezultat spajanja više inicijativa vezanih uz vino, hranu i domaće proizvode u jedan novi sadržaj kojim se predstavlja enogastroponuda Slavonije, Baranje i Srijema. Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Osječko-baranjska županija uz suradnju s Gradom Osijekom i Kreativnom agencijom Adverta poručuju da rezervirate datum i sačuvate hrpu dobre volje koju ćete podijeliti s okupljenima. Pratite službeni Facebook događaj "Večer vina & umjetnosti/Tvrđa/20.10.", na kojem možete pronaći više informacija o događaju.
U subotu, 20. listopada, posjetitelje Kazamata od 18 do 00h očekuje predstavljanje i kušanje vina Slavonije, Baranje i Srijema te susjednih zemalja, uz kupnju vinskih bonova po cijeni od 7 kn i vinske čaše po cijeni od 20 kn (kaucija). U isto vrijeme, u sklopu Večeri vina & umjetnosti još jedna poslastica koja vas čeka je nastup Jazzoleptics feat. Nikola Marjanović, koji izvode jazz-standarde na moderan način s mnogo groova te pop i rock-standarde u jazzy stilu. Rezultat je vrlo old-school, njujorška lounge atmosfera koja će se savršeno sljubiti s vrhunskim vinima. Ove čarobne večeri spajamo DJ Umba i jedinstvenog saksofonista Ivu Prodana - Prodju koji uživo svira uz elektronsku glazbu. Svaki je nastup jedinstven, jer se temelji na izravnoj improvizaciji popraćenoj različitim ritmovima i žanrovima.
Kad je riječ o umjetnosti, od 18 do 23 sata u Galeriji Kazamat uz slobodan ulaz može se pogledati izložba Tamare Sekulić i Andreja Tomića. Sekulić je u igri varijacija svojim kaktusima dala vrlo čist formalni izraz razveden razigranim bojama koje vape za biljkama velikih površina. Gledajući platna Andreja Tomića može se reći kako je svijet njegovih prašuma jako velik te da će zainteresiranim i neopterećenim pogledom u njemu moći nastaviti otkrivati brojne vegetabilne fascinacije – nečijem oku tako bliske, a nečijem silno daleke. Tu je i izložba vodenog svijeta Udruge Gloria Maris. Cijena ulaza: djeca predškolske dobi 10 kn, učenici i studenti 15 kn, odrasli 20 kn. U cijenu ulaznica uračunato je informativno i edukativno vodstvo. Udruga Gloria Maris u sklopu Večeri vina & umjetnosti otvara vrata izložbe vodenog svijeta na kojoj možete vidjeti predstavnike kopnenih i slatkovodnih mekušaca s našeg područja (Drava, Dunav, Kopački rit), fosilne ostatke Panonskog mora te školjke, puževe, glavonošce, zvjezdače, ježince, spužve, koralje, neobične ribe i morske pse iz raznih mora svijeta. Uz to, na programu je i umjetnička intervencija Ivane Škvorčević u obliku zastava s minimalističkim izrazom s motivima slavonskih krajolika i vinograda. Ivana Škvorčević studentica je druge godine na likovnom odsjeku, modulu multimedija na Akademiji za umjetnost i kulturu. (pr)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike