Sport
VEČERAS NA RUJEVICI HRVATSKA - JORDAN (20.45)

Sa šarenom postavom traži se povratak na pobjedničke staze
Objavljeno 15. listopada, 2018.
Hrvatski izbornik i reprezentativci ne znaju puno o večerašnjem suparniku Jordanu

Nakon što je izvukla bod u susretu Lige nacija s Engleskom, hrvatska nogometna reprezentacija ostala je u Rijeci. U ponedjeljak je novi reprezentativni susret na Rujevici, u kojem će Vatreni u prijateljskom ogledu dočekati Jordan (20.45). Novost je što ovaj put na tribine mogu navijači pa Hrvatska napokon kod kuće neće igrati u sumornoj atmosferi i jadnom ambijentu pred pustim tribinama.


Nogometno egzotični Jordan daleko je od ugledne Engleske, svjestan je toga i hrvatski izbornik Zlatko Dalić pa je nakon dvoboja s Gordim Albionom natrag u klubove pustio "senatore", naše udarne snage - Luku Modrića, Ivana Rakitića i Ivana Perišića. Priliku za start u utakmici dobit će igrači koji bi trebali nositi reprezentaciju u bliskoj budućnosti. Dalić u momčad uvodi mladost, a Jordan je idealna prilika da baš ta hrvatska mladost dobije koju minutu više. Procjena je da neće biti rasipanja ugleda jer i hrvatski B sastav može nadjačati Jordance.

"Senatori" slobodni

- Dobro će nam doći utakmica da damo šansu onima koji su imali manju minutažu u ovim susretima Lige nacija, da ih provjerimo i vidimo njihove mogućnosti. I njima će doći dobro da se nametnu za iduće akcije. Plan je da probamo Bartoleca na desnom boku i Milića na lijevom. Inače, osim Modrića, Rakitića i Perišića u sastavu neće biti ni Matea Kovačića, koji ima problema s lakšom ozljedom, pa smo ga odlučili poštedjeti - kaže hrvatski izbornik Zlatko Dalić.
Za ovaj susret Dalić u kadru ima 18 igrača i večeras bi svi trebali dobiti šansu.
- Nadam se da će svi zaigrati. Napokon se vraćaju i gledatelji na tribine, pa očekujem lijep ambijent, daleko od onoga protiv Engleske.
Izbornik je na pitanje što očekuje u rezultatskom smislu samo ispalio:
- Naravno, očekujem našu pobjedu.
Otkrio je hrvatski izbornik i početni sastav, koji predvodi vratar Dominik Livaković. Uz njega u udarnih 11 bit će Bartolec, Vida, Lovren, Milić, Badelj, Pašalić, Rog, Kramarić, Rebić i Pjaca. Dalić je dodao da će u drugom dijelu na stoperske pozicije ući Jedvaj i Mitrović, Bradarić će zamijeniti Badelja na poziciji zadnjeg veznog, a Livaju i Santinija poslat će u napad. Tako izbornik nije ostavio nimalo dvojbi, čini se da je odavno odlučio kako posložiti momčad.
Dalić je otkrio da ne zna previše o Jordanu. Ipak, reprezentacija je to koja ne bi trebala parirati našim dečkima, čak ni kada istrče u B sastavu.
- Znam im dva igrača. Krilo im je brzo kao metak, znam ga iz lige u Emiratima. Oni će se s nama doći nadigravati, mi smo postali velik motiv i meta smo svima. Moramo čuvati ugled i status, biti jako oprezni. Ne igramo u punom sastavu, ali ovo je Hrvatska, doprvak svijeta, moramo shvatiti utakmicu ozbiljno. Dugo nismo ostvarili pobjedu, još od Svjetskog prvenstva i zbog toga treba krenuti u pobjede. Znam da su Joordanci optimistični i oni žele pobjedu, ali mislim da će se sve pitati nas - dodao je Dalić.
Vida kapetan

I ostali reprezentativci razmišljaju kao Dalić. Nije važno u kojem sastavu Hrvatska igra, nebitno je i tko nam je suparnik, važno je da se vratimo na pobjednički put.
- Želimo pun stadion, vjerujem kako ćemo pobijediti Jordan te da će naši navijači uživati - dodao je Domagoj Vida, koji će prvi put biti kapetan hrvatske nogometne reprezentacije.
- Kapetanska traka velika je čast, sreća i zadovoljstvo. Dodatni motiv svakako.
Motiv će biti i navijači.
- Teško je igrati pred praznim tribinama, to nije nogomet. Naravno da nam je drago što ćemo imati podršku s tribina i što su kazne iza nas. Želim pobjedu i da naši navijači napokon uživaju - zaključio je Domagoj Vida, u odsutnosti Modrića, Rakitića i Perišića kapetan Vatrenih.
Ivana Liović
SASTAV ZA JORDAN
Hrvatski izbornik Zlatko Dalić ponovno je dan prije otkrio sastav koji će večeras istrčati na travnjak Rujevice. Dalić će prijateljski susret s Jordanom početi s ovih 11 nogometaša: Livaković - Bartolec, Vida, Lovren, Milić - Badelj, Pašalić, Rog - Kramarić, Rebić, Pjaca.
Zlatko Dalić

hrvatski izbornik

I Vida je htio kući nakon Engleske, a kad je čuo da je kapetan, vratio se, ha-ha-ha...
20.45

počinje večerašnja prijateljska utakmica na Rujevici između Hrvatske i Jordana
Najčitanije iz rubrike