Sport
SAŠA MILINKOVIĆ NAKON MMA POBJEDE

Sljedeći meč za pojas: Njemački kavezi su sjajna odskočna daska
Objavljeno 15. listopada, 2018.
U Osijeku imam vrhunske uvjete za sve discipline, a rad u Cro-Cop teamu važna je nadogradnja, kaže osječki MMA borac

Uhvatili smo ga u duty free shopu na aerodromu u Frankfurtu. Saša Milinković mogao je bezbrižno i bez ikakvih posljedica šetati dan nakon pobjede nad Rusom Muratom Malsagovim na 17. GMA (Germans MMA asosociaton) u Düsseldorfu.


Osječki MMA borac, član CRO Cop teama, osam je godina starijeg suparnika svladao u prvoj rundi. Premda to nije na početku izgledalo nimalo lagano. Mulsagov je, naime, od početka krenuo vrlo agresivno. Milinković je čak završio i na podu, no do kraja runde uspio je iskontrolirati meč, pa je serijom udaraca lijevom rukom nanio već veliku štetu borcu s adresom u Dresdenu.

Nije bio idealan trenutak

Uskoro je sudac bio primoran prekinuti borbu, što je Saši bila šest pobjeda. U karijeri je doživio i jedan poraz.
- Zadovoljan sam, premda nisam bio u savršenoj formi niti je forma mogla biti savršeno tempirana. Nakon boravka u Japanu i treninga s Mirkom, nije se moglo tempirati formu, a u ovom trenutku nemam takav status i ugled da mogu birati mečeve. Uz to, o suparniku sam vrlo malo znao. Nisam znao njegove kvalitete, snagu i mane.
Malsagov. Prezime vuče na Dagestan i sjajnu hrvačku ergelu iz koje je stigao i trenutačno najspominjaniji u svijetu Khabib Nurmagomedov.
- Ne nije iz Dagestana, nego iz susjedstva. On je Čečen, ali već jako dugo živi u Njemačkoj, u Dresdesnu. Pokazalo se kako je riječ o vrlo kvalitetnom borcu, odličnom u hrvačkim tehnikama, koji je možda malo neartikuliran, pa se ne mogu predvidjeti njegovi potezi. Zbog toga je bio nezgodan.
Priredbu u Düsseldorfu mogli smo pratiti i putem RTL televizije. Znači radi se o vrhunskoj priredbi.
- Bio je to dobro pripremljen i organiziran show s približno tri do četiri tisuće gledatelja uživo, ne mogu sad procijeniti. Inače, GMA je jedna od dvije najkvalitetnije federacije, subjektivan je dojam koja je federacija trenutačno bolja i ima kvalitetnije borce. Sigurno je kako je njemačko tržište sjajna odskočna daska za dalje. Stepenica koju treba proći u karijeri i na kojoj se može ispeći zanat. Uz to, za suparnike u kavezu dobiješ već sada vrlo kvalitetne borce, u realnoj situaciji shvatiš gdje se trenutačno nalaziš.
U Njemačkoj Saši već prilično iz borbe u borbu raste ugled. Sljedeći meč mogao bi biti već za pojas.
- Ne znam koliko mogu reći za ekskluzivu. Dobro, ne bih još o imenima, ali pregovara se s jednim od tri-četiri najbolja borca, pa bi već sljedeći meč, negdje u veljači sljedeće godine, mogao biti i za pojas. Mislim kako organizatorima i vlasnicima mogu biti zanimljiv. Koliko sam čuo, planiraju se širiti i na Hrvatsko tržište.
HK Osijek i Cro-cop team

Znači, uskoro i meč u Hrvatskoj. Možda i u Osijeku?
- Doista ne bih to mogao predvidjeti niti znati, ili bilo što najaviti. Sav taj posao u rukama je promotora.
Saša je zanat ispekao u Osijeku, u Hrvačkom klubu Osijek, ali razinu više dobio je radom u Cro-Cop timu.
- Ma ja u Osijeku imam sve što mi treba za vrhunski trening. Odlične sparinge i treninge u svim disciplinama. Do Zagreba sigurno nema boljih i sigurno postoje uvjeti za vrhunsku razinu. Uostalom, u mom kutu je i sada bio i tako će i ostati moj prijatelj i trener Ivica Tadijanov. Odlično se poznajemo i nadopunjujemo, znamo točno predvidjeti situacije. A što se tiče rada o Cro-Cop teamu to je nadogradnja i nešto što me čini sigurno još boljim borcem. Pa pogledajte ljude s kojima sam okružen. O Mirku valjda ne treba posebno govoriti, može biti sretna zemlja da ga ima. S njim je i Stipe Drviš, bivši svjetski prvak u boksu, pa Satoshi Ishi, olimpijski prvak u judu, a ja bih posebno istaknuo Antu Deliju. Vrhunski je borac s vrhunskim navikama i pogledima, i o njemu sam siguran kako će se dosta čuti.
Vjerujemo kako ćemo još dosta čuti i vidjeti od Saše Milinkovića!
Krešimir Lacković
Možda ste propustili...

OSJEČKI PARAATLETIČAR IDE NA SP

Županović se priprema za svjetsku smotru u Japanu

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

DANI MAČEVANJA U GRADSKOM VRTU

Jako društvo, 400-tinjak nastupa i nova maskota

Najčitanije iz rubrike