Osijek
OPĆINSKA POTPORA MLADIMA U ČEPINU

Stipendiraju i dimnjačare i veterinare
Objavljeno 15. listopada, 2018.
Općina Čepin uvela je nove dodatne stipendije učenika i studenata za deficitarna zanimanja i povećala sveukupan iznos za već postojeće stipendije. Načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac kaže kako je raspisan natječaj na kojeg se mladi mogu prijaviti zaključno sa 17. listopada.
- Za akademsku godinu 2018./2019. dodijelit ćemo 29 stipendija: pet učenicima srednjih škola, pet studentima, dvije učenicima srednjih škola i studentima sportašima, dvije učenicima srednjih škola i studentima invalidima, 11 učenicima srednjih škola koji se obrazuju za deficitarna zanimanja i četiri studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja - navodi Tonkovac.
Visina mjesečne stipendije iznosi 600 kuna za učenike i za učenike srednjih škola koji se obrazuju za deficitarna zanimanja, 800 kuna za studente, sportaše, invalide i za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Tako će se stipendirati po jedan učenik ili učenica koji se školuju za deficitama zanimanja: zidar, tesar, armirač, vozač, bravar, limar, stolar, dimnjačar, strojobravar, vodoinstalater i medicinska sestra, ili tehničar opće njege.
Deficitarna zanimanja i broj stipendija za studente su, muško /žensko, po jedan magistar/specijalist struke u području strojarstva, doktor medicine, magistar/specijalist struke u području edukacijske rehabilitacije i doktor veterinarske medicine. Načelnik navodi kako se na službenim mrežnim stranicama Općine Čepin www.cepin.hr nalaze dokumenti s uvjetima koji se mogu i osobno preuzeti u Upravnom odjelu za upravno-pravne poslove, društvene djelatnosti i socijalnu skrb Općine Čepin. Dodatne obavijesti putem e-maila opcina@cepin.hr ili na telefon 381-166. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike