Mozaik
OBITELJ POKOJNE ZVIJEZDE

Princeova glazba nije za Trumpa
Objavljeno 14. listopada, 2018.
Obitelj pokojne glazbene zvijezde Princea zatražila je od američkog predsjednika Donalda Trupa da se više ne koristi glazbom tog pjevača na svojim skupovima, kao što se dosad dogodilo u više navrata. "Princeovi nasljednici nikada nisu dali svoje dopuštenje predsjedniku Trumpu ili Bijeloj kući da se koriste Princeovim pjesmama i zatražili su da se odmah zaustavi svako korištenje", napisao je na Twitteru Omarr Baker, polubrat Princea Rogersa Nelsona, kako mu je bilo puno ime. Prince je još jedan na dugačkom popisu umjetnika čiji su nasljednici, ili oni sami, zatražili od Trumpa da se ne koristi njihovom glazbom na svojim skupovima. Rolling Stonesi, Adele, Neil Young, R.E.M., Aerosmith i Queen, kao i nasljednici Georgea Harrisona, osudili su korištenje svojih djela na okupljanjima republikanaca. Obitelj pokojnog Luciana Pavarottija, jednog od najvećih modernih tenora, kritizirali su korištenje snimke "Nessun Dorma", slavne arije iz Puccinijeva "Turandota".
Američki dužnosnici mogu dobiti licence kod tvrtki za zaštitu autorskih prava koje za to traže eksplicitno dopuštenje pjevača.
Mick Jagger, pjevač Rolling Stonesa, rekao je kako su unatoč njegovim zahtjevima organizatori Trumpovih skupova "puštali što su htjeli".H
Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike