Sport
PRVA HMNL

Kompletni Osijek Kelme u Zagrebu traži nove bodove
Objavljeno 13. listopada, 2018.
Osijek Kelme je prije osam dana u Zrinjevcu "probilo led" nove sezone teškom pobjedom nad novim prvoligašem Jesenjem (5:4). Namučio je novak momčad Marina Smoje, ali u konačnici su Osječani došli do onog što su željeli, a to su tri boda na startu. Ta je pobjeda važna i zbog činjenice što osječka momčad nije bila kompletna zbog suspenzija Zvonimira Horvata i Matiasa Mijića što je onemogućilo neke taktičke stvari u igri osječke momčadi.
- Problem nam je bila ta nekompletnost jer nismo mogli držati visok ritam na koji smo navikli u tijeku cijele utakmice. Reflektiralo se na koncu kroz oscilacije u igri koje su Jesenju pomogle u stizanju rezultatskog zaostatka. No, pobijedili smo i u miru smo se mogli spremati za susret protiv Alumnus Sesveta - kaže Marin Smoje, trener Osijek Kelmea.
Zagrebački "studenti" su imali neuobičajan start u sezonu. Visoko su poraženi u Splitu (7:1), ali su Splićani u svojim redovima imali igrača s tri žuta kartona, pa je susret registriran 3:0 za Alumnus, Inače, stari su rivali Osječanima. Njihove utakmice, bez obzira gdje se igraju, često budu neizvjesne i tvrde do samoga kraja, pa se večeras u SD Jelkovec u Zagrebu očekuje još jedan takav ogled. Prošle sezone su obje momčadi u međusobnim susretima slavile po jednu pobjedu. Zanimljivo i jedni i drugi su bili uspješniji na gostujućem parketu, pa stoga u redovima osječkih malonogometaša, uvjereni smo, ne bi imali ništa protiv da se ta tradicija nastavi i u ovoj utakmici.
- Pokazalo se u prethodnim sezonama kako smo ih u stanju dobiti na njihovom terenu. Spadaju u red naših izravnih konkurenata kada je u pitanju plasman i zato bi pobjeda na njihovom terenu bila velika stvar. Očekujem zanimljivu i nezivjesnu borbu - priča Smoje.
Taj pozitivan stav trener osječkih malonogometaša gradi na tome što će na raspolaganju imati baš sve svoje igrače. Nakon odrađenih suspenzija pravo nastupa imaju Horvat i Mijić pa će Smoje u toj utakmici imati daleko veće taktičke mogućnosti nego u premijernom nastupu na domaćem terenu protiv Jesenja.
- Imat ću i "slatkih briga" oko momčadi što baš nije čest slučaj. Na raspolaganju imam dvije cijele postave koje će biti u stanju držati visok ritam i vjerujem odgovoriti na sve izazove koje će pred nas postaviti Alumnus. To me čini optimističnim u našim nastojanjima da dođemo do pozitivnog rezultata. Bit ćemo zadovoljni sa svakim ishodom koji nije poraz - zaključio je Smoje. D.Keler
PAROVI 2. KOLA
Parovi 2. kola Prve hrvatske malonogometne lige: Brod 035 - Uspinjača Gimka (Zagreb) 3:5, Universitas (Split) - Split, Jesenje - Square (Dubrovnik), Alumnus Sesvete - Osijek Kelme, Crnica (Šibenik) - Vrgorac, Novo vrijeme Apfel (Makarska) - Futsal Dinamo (Zagreb).
Možda ste propustili...

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

Najčitanije iz rubrike