Sport
BIJELO-PLAVI U VELIKOJ

Ozlijedio se Petar Bočkaj, Mudražija blizu povratka
Objavljeno 13. listopada, 2018.
Srećom, ozljeda majstora slobodnjaka Bočkaja nije ozbiljnija

Nogometaši Osijeka opet su mir potražili u Zlatnoj dolini. Ipak, trener Zoran Zekić može biti sve samo ne miran, jer mu je igrački kadar prilično prorijeđen ozljedama. Istina, ne radi se o tegobama koje će prvotimce na duže vrijeme odvojiti od terena, ali u ovom je trenutku situacija takva da su svi negdje blizu oporavka, ali većina ih još ne trenira punim intenzitetom.


U toj su kategoriji Robert Mudražija, Dmitro Lopa i Tomislav Šorša, koje je Zekić poveo u Veliku, ali zasad treniraju odvojeno. Zapravo, prema informacijama koje dolaze iz tabora bijelo-plavih, povratku u normalan radni režim najbliži je Robert Mudražija, a Lopu, koji trči isključivo pravocrtno, čeka još jedna kontrola u ponedjeljak, koja će biti presudna za njegovo uključivanje u normalan rad. Šorša je, pak, u teretani i sasvim je izvjesno da neće konkurirati za susret s Rudešom. Inače, prema posebnom programu rade i M‘Pinda i Stavitski, a neugodan udarac u koljeno dobio je i Bočkaj. Zato treba očekivati kako će i Osijekov bombarder dobiti poštedu u susretu s Mladosti jer se ne želi ništa reskirati. Ta je ozljeda trenutačno bolna, ali prema prvim prgonozama neće biti prepreka Bočkajevu nastupu protiv Rudeša.
- Nevjerojatno je koliko tih nekakvih minitrauma imamo u ovom trenutku. Radimo puno na prevenciji takvih ozljeda u trenažnom procesu, ali, eto, ni to nije dovoljno kako bismo ih izbjegli. Stvarno ne znam kako ću sastaviti momčad za prijateljski susret s Mladosti - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.
Sklepat će se nešto. Zbog toga je poveo na put četiri juniora te Pluma i Dugandžića, koji nema ugovor. Nećemo reći kako će za Dugandžića ta utakmica s Mladosti biti presudna za povratak u Gradski vrt, jer treba pogledati širu sliku. Gotovo smo sigurni da će Dugandžiću biti ponuđen ugovor jer objektivno Osijek trenutačno nema bogzna kakvu širinu kada je ofenziva u pitanju. Muzafer Ejupi je bolestan i sasvim je neizvjestan datum njegova povratka treninzima. Sada se pojavio i problem s Ezekielom Hentyjem. On je u Rimu, gdje pokušava izliječiti upalu trbušne stijenke. Navodno je riječ o kroničnoj upali, a to znači da će je se Nigerijac vrlo teško riješiti, pa zbog toga uvijek treba imati spremnu zamjenu. Dugandžić može igrati i kao centralni ali i kao krilni napadač. Kao takav dobro bi došao, uz to je i Osijekovo dijete, a kvaliteta ne bi trebala biti problem. Uostalom, već nakon susreta s LIO-om, u kojem je odigrao jedno poluvrijeme, iz Zekićevih se riječi dalo naslutiti kako ga Dugandžić intrigira. Slična je priča i s Hrvojem Plumom, koji je bio prvi iz te generacije ‘94 koji je napustio Gradski vrt. Otišao je u Dinamo još kao kadet, a poslije mu se karijera baš nije razvijala željenim smjerom. Možda se za njih obojicu povratak u Gradski vrt pokaže pravim potezom. Obojica su 24-godišnjaci i imaju još vremena za potvrdu talenta, koji nepobitno imaju.
Dalibor Keler
DANAS PROTIV MLADOSTI
Nogometaše Osijeka danas (subota) očekuje prijateljski susret s BiH premijerligašem Mladosti Doboj-Kakanj. Riječ je o momčadi koja trenutačno zauzima osmo mjesto u prvenstvu BiH, a treneru Zoranu Zekiću trebala je poslužiti za isprobavanje taktičkih i kadrovskih opcija koje planira iskoristiti protiv Rudeša. Međutim, zbog puno sitnih ozljeda puše se i na hladno pa bi se ta utakmica mogla pretvoriti u čistu reviju za pričuve. U tome će biti prilika za Marka Dugandžića, ali i Hrvoja Pluma za nametanje. Dugandžić se bori za ugovor, a Plum za eventualno stalnije priključivanje prvoj momčadi. Dosad je isključivo participirao na drugoligašklm terenima igrajući za B momčad, a s obzirom na dosta problema koje bijelo-plavi imaju s ozljedama, u susretu s Mladosti obojica bi mogla dobiti znatniju minutažu.
Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

Najčitanije iz rubrike