Regija
POKAZNA VJEŽBA CZ-A "BOŠNJACI 2018."

Timovi osposobljeni za izvanredne situacije
Objavljeno 12. listopada, 2018.
BOŠNJACI - U organizaciji Općine provedena je pokazna vježba "Bošnjaci 2018." s ciljem provjere spremnosti i osposobljenosti Tima civilne zaštite u potpori ostalim operativnim snagama u obrani od poplava, upravljanja operativnim snagama i izvješćivanja CZ-a o aktivnostima na terenu. U vježbi je sudjelovalo 38 pripadnika Tima CZ-a opće namjene Općine Bošnjaci i osam pripadnika lokalnog DVD-a, a vježbom je koordinirao zapovjednik DVD-a Bošnjaci Đuro Šumanovac. Nazočili su i predstavnici PP-a Županja, Hrvatskih voda VGI-ja Biđ - Bosut, Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Vukovar te licencirane pravne osobe "Sokol". Sugestijama su usmjeravali sudionike u gradnji zečjih nasipa, protutlačnih zdenaca i potpornih zidova češljeva. Pripadnici CZ-a općine Bošnjaci bili su u odorama i s opremom koja je kupljena proračunskim sredstvima. Vježba je pokazala visoku razinu spremnosti i sposobnosti lokalnih operativnih snaga civilne zaštite.
Održavanje pokaznih vježi i podizanje stupnja spremnosti za pravodobnu reakciju u izvanrednim situacijama vrlo su važni, posebice nakon katastrofalnih poplava koje su u svibnju 2014. poharale istočni dio županjske Posavine. Na gradskom izletištu Poloji, na rijeci Savi, u Županji, lani je održana velika Međunarodna terenska vježba sustava civilne zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji pod nazivom "Županjska Posavina 2017." Prikazana je najbolja i najkvalitetnija oprema za suzbijanje razmjera poplave koja se trenutačno može naći na tržištu i osobe koje su osposobljene i educirane odgovoriti svim zahtjevima. A koordinacija i komunikacija među sudionicima, što je bitno u takvim situacijama, podignuta je na vrlo visoku razinu. Načelnik Stožera CZ-a VSŽ-a Zdravko Kelić tada je ustvrdio da je spremnost Stožera CZ-a Vukovarsko-srijemske županije na visokoj razini.
- Usudim se reći da smo uz Grad Zagreb najopremljeniji i najspremniji za bilo koje izazove, što nam je u konačnici i bio cilj - kazao je. Oprema je najavljena kroz prekogranični projekt EMBER financiran sredstvima EU-a.M.L.O.
Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike