Osijek
VJEŽBA OSJEČKIH VATROGASACA

Požar u hali GPP-a brzo ugašen, a radnik spašen
Objavljeno 12. listopada, 2018.
Vježba evakuacije i spašavanja održana je u servisnoj hali Gradskog prijevoza putnika Osijek. Požar je uspješno ugašen
Javna profesionalna vatrogasna postrojba Osijek (JPVP) održala je vježbu evakuacije i spašavanja u servisnoj hali Gradskog prijevoza putnika (GPP) Osijek. Nakon poziva da je buknuo požar vatrogasci su od svoje baze do remize došli za nekoliko minuta i odmah krenuli u akciju. Svu su energiju usmjerili na objekt servisne hale u kojoj je nastao požar koji je izazvala neispravna električne instalacija. Dok je jedna ekipa krenula u gašenje požara, druga je evakuirala zaposlenike GPP-a.
- Nakon dolaska navalnog vozila zatečen je požar električne instalacije u hali dugačkoj 70 metara i širokoj 20 metara, a koja je bila ispunjena dimom. Na polovini hale gorjela je instalacija, a jedan radnik nije na vrijeme napustio prostor. Pretražili smo opožareni i zadimljeni prostor s navalnom grupom i voditeljem intervencije te s pomoću termokamere pronašli ugroženog radnika, stavili mu kapuljaču za spašavanje i evakuirali ga iz hale. Vodna grupa obavila je gašenje električne instalacije nakon isključenja struje. Nakon akcije gašenja postavljen je ventilator za izdimljavanje prostora - doznajemo iz JPVP-a Osijek.
Kako je ovo bila vježba, posljedica za djelatnika GPP-a koji je ostao u "opožarenoj hali" nije bilo. Vježbi su se spremno odazvali i djelatnici Gradskog prijevoza putnika, koji su nakon zvuka sirene i poziva odgovornih hitro napustili servisnu halu te na sigurnom čekali kraj vatrogasne intervencije. Vježba je pokazala da su osječki vatrogasci spremni za nepredviđene požare na velikim objektima.
Sandra Lacić
Možda ste propustili...

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike