Osijek
SOLIDARNA EKOLOŠKA TRŽNICA

Četvrtkom kupcima veleprodajne cijene
Objavljeno 13. listopada, 2018.
Protekloga je četvrtka na glavnoj osječkoj tržnici predstavljen novi projekt udruge Ospera koji će veliki broj lokalnih ekoloških proizvođača izravno povezivati sa zainteresiranim kupcima. Naime, riječ je o Solidarnoj ekološkoj tržnici koja će svakoga četvrtka između 17 i 19 sati biti smještena u natkrivenom dijelu sjevernog ulaza na glavnu tržnicu, gdje će posjetitelje čekati svježe namirnice i ekološki proizvodi prema veleprodajnim cijenama i uz degustaciju.
- Ovo je projekt Solidarne ekogrupe koji će kroz povezanost OPG-ova i kupaca omogućiti cirkuliranje novca na lokalnoj razini. Treba napomenuti kako u udruzi imamo registriranih dvadesetak lokalnih OPG-ova, ali ih je danas predstavljeno 15, jer ostalima trenutačno nije sezona, kako za uzgoj, tako i za proizvodnju – objasnio je Juraj Bučević, predsjednik Ospere, podsjećajući kako će se proizvodi moći naručiti putem web-stranice segosijek.org, na kojoj svi kupci mogu dobiti potrebne informacije i besplatno se učlaniti.
- Ovo je mali projekt koji bi dugoročno mogao imati velike posljedice na naše sugrađane. Zato Grad Osijek želi dodatno pomoći udruzi Ospera, kako bi OPG-ovi dobili formalno mjesto za prodaju, čime bi se dala i podrška cjelokupnoj ekološkoj proizvodnji – rekao je u ime Tržnice d.o.o. zamjenik osječkog gradonačelnika Boris Piližota, napominjući kako je Solidarna tržnica odlična prilika svim sugrađanima koji pri povratku s posla žele kupiti svježe namirnice i ekoproizvode. M. Mandić
Ponuda i novi planovi
Ekološke mandarinke, kruške, jabuke, lješnjaci, bundeve, grah, luk, zdravi sokovi od voća i povrća, razni mliječni proizvodi, brašno i ulje, uz mnoge druge proizvode, domaća praktična jela i kolače, dočekali su tako brojne posjetitelje i ljubitelje zdrave prehrane protekloga četvrtka, dok su nam iz udruge Ospera naposljetku otkrili kako je u planu i novi pilot-projekt kojim bi se u suradnji sa Sveučilištem J.J. Strossmayera, studentima i svim zainteresiranima u srcu kampusa ponudila široka lepeza povoljnih ekoloških namirnica i proizvoda.
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

“SMJEŠKO” ZA MAME I BEBE

Na promenadi kućica za dojenje i previjanje

Najčitanije iz rubrike