Mozaik
U OSIJEKU

Prvo kup natjecanje pizzaiola 23. listopada
Objavljeno 13. listopada, 2018.
Prošlogodišnje Prvenstvo Hrvatske u spravljanju pizza pokazalo se kao pun pogodak za sve majstore ove delikatese, ali za one koji su kušali i uživali u svim čarima dobre pizze. Upravo zbog toga Udruga pizzaiola Hrvatske i Hrvatski kuharski savez i ove godine nastavljaju s organizacijom ovog prvenstva, ali u malom drugačijem i proširenijem obliku.
- Doista se to pokazalo odličnim potezom, organizacija i mi bili smo više nego zadovoljni, a posebno nam je bilo drago da su svi sudionici i posjetitelji dali odlične kritike i uživali u samom natjecanju te druženju poslije cijelog događaja. Zanimanje za ovo natjecanje od toga je događaja sve veće, sve je više majstora pizze koji nam se žele priključiti, pa smo se odlučili unijeti određene novosti u cijelu priču. Naime, od ove jeseni Hrvatski kuharskih savez i Hrvatska udruga pizzaiola počinju s pizza kupovima. Riječ je o natjecanjima koja su zamišljena kao kvalifikacije za 2. Državno prvenstvo pizzaiola koje će se održati iduće godine u Zagrebu. Ukupno će biti održana tri kup natjecanja, prvo u Osijeku, 23. listopada, u Ugostiteljskoj školi, drugo u Splitu, 14. studenoga, a treći u Prelogu, 4. prosinca. Na svakom kupu može sudjelovati najviše 12 natjecatelja, a prva tri sa svakoga kupa idu na državno natjecanje iduće godine. Pobjednika kupa očekuje i novčana nagrada, a sve ostale natjecatelje sponzorske nagrade i zahvalnice za sudjelovanje. Svaki natjecatelj treba napraviti jednu pizzu prema vlastitom izboru u dva primjerka, jednu za stručno sudačko povjerenstvo i jednu za publiku. Za pripremu će imati 15 minuta vremena, a pizze će ocjenjivati četveročlano sudačko povjerenstvo kojeg određuje Hrvatski kuharski savez. Ocjenjivat će se sve, od izgleda pizze, sklada okusa, kvalitete tijesta, vještine izrade, urednost pizzaiola, sve dodatne formacije, pravila natjecanja i prijave mogu se pronaći na stranici Kuharskog saveza – kaže predsjednik Udruge pizzaiola Hrvatske Boris Ostojić.
- Prije svega kupovi nude još veći napredak i doprinos razvoju struke na višu razinu. Izuzetno nam je drago što se prvi kup održava u suradnji s Ugostiteljskom školom u Osijeku, jer je primarni cilj udruge suradnja i povezivanje s ugostiteljskom školama diljem Hrvatske. Pozivamo sve pizzaiola majstore koji smatraju da imaju što za pokazati, da se prijave i pokažu da su najbolji u onome što rade, ili da dođu pogledati natjecanje, upoznati se s planom i programom naše udruge kako bi se uključili u rad iste i zajedno s nama pridonijeli boljitku i napretku struke. Isto tako, ako netko želi postati član udruge potrebno je da ispuni prijavnicu na stranici kuharskog saveza www.kuhar.hr i u prijavnicu u stavci poruka navede udruga pizzaiola. – zaključuje Ostojić. Organizatori kupova i prvenstva Hrvatske su Hrvatski kuharskih savez i Hrvatska udruga pizzaiola, a pokrovitelji Di-go, Nikas, Podravka i Lkp. Obrt za usluge i Dukat. V.Grgurić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike