Mozaik
GOURMET PRIČA SLAVONIJE, BARANJE I SRIJEMA OD 17. DO 28. LISTOPADA

Desetak dana trajat će avantura otkrivanja starih i novih okusa
Objavljeno 13. listopada, 2018.
Gourmet priča počinje 17. listopada, u osječkom Muzeju okusa Michelin & Slavonija Gourmet radionicom

Što je život bez dobre hrane i kapljice vina? Neki bi rekli - samo puko preživljavanje. Okupljanje oko stola važan je trenutak, jer je znak okupljanja obitelji, zajednice, prijatelja i onih koji će to tek postati. I u Slavoniji, Baranji i Srijemu okupljanje oko stola svečani je i sveti trenutak. Posebno za domaćina koji uvijek daje ono najbolje što ima svom gostu. To zna svatko tko je bar jednom posjetio Slavoniju. Kultura obilja i toplo gostoprimstvo desetljećima su dio tkiva ljudi ovog kraja. Ovdje je “slow food” način života. Uvijek je bilo i ostalo važno podijeliti bogatstvo malih stvari koje život znače s drugim. Stoga smo ljude, proizvode i krajolik koji čini ovaj šareni kutak Hrvatske povezali u zajedničku priču o hrani i vinu u novom gourmet ruhu.



Gourmet natjecanje

Tijekom desetak dana, od 17. do 28. listopada, trajat će avantura otkrivanja starih i novih okusa, mirisa i krajolika Slavonije, Baranje i Srijema. Gourmet priča počinje 17. listopada, u osječkom Muzeju okusa Michelin & Slavonija Gourmet radionicom, u kojoj će Udruga kuhara i slastičara Osječko-baranjske županije pokazati kako pripremiti tapas na slavonski i kako tradiciju prikazati suvremenim stilom. Bit će to i prilika za novo finale Svjetskog nogometnog prvenstva između Francuske i Hrvatske, ovaj put odigrano kroz gourmet natjecanje francuskog Michelin* chefa Lionela Levyja i chefa Hrvatske nogometne reprezentacije i nositelja srebrne medalje iz Rusije 2018. Tomice Đukića, ujedno i chefa hotela Osijek. Dan poslije, 18. listopada, pod motom „od polja do stola“, na osječkoj će tržnici Udruga kuhara Osječko-baranjske županije pripremati svježi ručak za sve posjetitelje, ukazujući tako na važnost veze između lokalnih OPG-ova i ugostitelja.

Posebni meniji

Gourmet priča Slavonije, Baranje i Srijema nastavlja se dalje od 19. do 28. listopada u restoranima s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Tih dana restoran vinarija Josić, Zimska luka hotela Osijek, restoran Waldinger, Krčma kod Ruže, Hotel Patria, Hotel Đakovo, restoran Sokak, Kuća Dida Tunje i drugi, ponudit će posebne menije prema promotivnoj cijeni od 75,00 kn i 120,00 kn. Već tradicionalni događaj koji je Osijek pozicionirao na mapu enološke turističke ponude Hrvatske „Večer vina i umjetnosti“, upotpunit će Gourmet doživljaj u subotu, 20. listopada. Savršen je to spoj više inicijativa vezanih uz vino, hranu i domaće proizvode u jedan novi sadržaj kojim se predstavlja enogastroponuda Slavonije, Baranje i Srijema. Svojim će gostima Gourmet priča Slavonije, Baranje i Srijema ponuditi upravo ono što očekuju od ove regije, ali i ponešto više. Jer priču o hrani i vinu ispričat će vrhunski kuhari budeći tradiciju u namirnicama koje stoljećima hrane Slavonce, Baranjce i Srijemce čineći ih danas izvrsnim domaćinima.. J.Kn.
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike