Učionica
OBRANJENE PRVE DVIJE UMJETNIČKE DOKTORSKE DISERTACIJE NA DOKTORSKOJ ŠKOLI SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Izv. prof. dr. art. Jasmina Pacek i izv. prof. dr. art. Robert Raponja stekli titule doktora umjetnosti
Objavljeno 12. listopada, 2018.

Na poslijediplomskome interdisciplinarnom sveučilišnom studiju Kulturologija, smjer Kultura, umjetnost i književnost u europskom kontekstu, na Doktorskoj školi Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku obranjene su prve dvije umjetničke doktorske disertacije.


Izv. prof. dr. art. Jasmina Pacek uspješno je 19. rujna 2018. obranila doktorsku disertaciju pod naslovom „Klasifikacija dizajniranja kazališnih kostima“ i stekla akademski stupanj doktorice umjetnosti. Obrana navedene doktorske disertacije održana je na engleskom jeziku pred Povjerenstvom za obranu doktorske disertacije u sastavu: doc. dr. art. Ines Matijević Cakić (predsjednica) i članovi doc. dr. art. Hrvoje Seršić, izv. prof. art. dr. sc. Saša Došen (svi s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku), Ivan Fuller, Ph. D., Prof., Rider University, Westminster College of the Arts (mentor 1) i prof. dr. sc. Sanja Nikčević s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku (mentor 2).
Dana 26. rujna 2018. izv. prof. dr. art. Robert Raponja, prorektor Sveučilišta u Osijeku za umjetnost, kulturu i međuinstitucijsku suradnju, uspješno je obranio doktorsku disertaciju pod naslovom „Suvremeni angažirani dramski teatar – provokativna igra na primjeru ‘Trg ratnika‘ Nicka Wooda“ pred Povjerenstvom za obranu doktorske disertacije u sastavu: red. prof. art. Borna Baletić s Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu (predsjednik) i članovi izv. prof. dr. sc. Željka Flegar s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, akademik Boris Senker, redoviti član Hrvatske akademije za znanost i umjetnost – Razreda za književnost, prof. dr. art. Andras Hathazi s Fakulteta za kazalište i film Cluj, Rumunjska (mentor 1) i prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić, redovita profesorica u trajnom zvanju Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku (mentor 2). Time je stekao akademski stupanj doktora umjetnosti.
Iva PERIĆ KUZMANOVIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike