Učionica
POČINJE SVEUČILIŠNO ŠPORTSKO PRVENSTVO U NOVOJ AKADEMSKOJ GODINI

Studentice i studenti Sveučilišta u Osijeku natjecat će se u ukupno 11 športova
Objavljeno 12. listopada, 2018.

Sveučilišno športsko prvenstvo u novoj akademskoj godini uobičajeno će započeti krajem listopada.


Jedina je novost mogućnost održavanja prvenstava u basketu „3 protiv 3“ i odbojci na pijesku ranije u listopadu ako vremenske prilike dopuste. Ta bi se natjecanja odvijala na novouređenim terenima Sokolskoga doma. Prvi od športova koji je na rasporedu, s obzirom na brojnost ekipa i trajanje prvenstva, jest futsal za studentice i studente. Postoji namjera da se dio toga natjecanja također održi na otvorenom, na terenima Sokolskoga doma, no odluka o tome bit će donesena naknadno. Športovi koji će biti zastupljeni u akademskoj godini 2018./2019., u konkurenciji studentica i studenata, jesu: futsal, rukomet, odbojka, košarka, kuglanje, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, basket „3 protiv 3“, nogomet (samo studenti) i plivanje. Ovisno o zanimanju, možda će se održati i natjecanja u biljaru, pikadu i badmintonu. Postoji mogućnost uvođenja i kojega novoga športa, dakako ako za isti budu postojali zanimanje i tehničke mogućnosti provedbe.
Natjecanja će trajati od listopada 2018. do ožujka/travnja iduće godine. SŠP bit će „prošarano“ igranjem sveučilišne reprezentacije u futsal Unisport ligi na državnoj razini koja traje od studenoga 2018. do ožujka 2019. te poluzavršnim natjecanjima na državnoj razini u športovima u kojima studenti Sveučilišta ranije nisu dosegnuli završnice državnih prvenstava, a takvih je uistinu malo. Također, predstoji i Unisport play natjecanje, izlučno za završnicu državnoga prvenstva za stolni tenis i šah. Dakle, predstoje dinamična jesen, zima i proljeće u studentskim natjecanjima s, prema prosjeku posljednjih godina, preko tisuću studenata uključenih u njih. Na završetku natjecateljske godine, u srpnju 2019., slijede i tri europska prvenstva na kojima osječki studenti, prvaci države, trebaju nastupiti: futsal studenti, Braga (Portugal); košarka, studentice, Gdansk (Poljska) te odbojka, studenti, Zrenjanin (Srbija).
Igor SALAJIĆ
Srebro studenata na UniSport prvenstvu u odbojci na pijesku
Dana 29. rujna 2018. u Zagrebu, na Jarunu, održano je posljednje UniSport natjecanje u netom završenoj akademskoj godini 2017./2018. u odbojci na pijesku te basketu „3 protiv 3“. Sveučilište u Osijeku predstavljale su odbojkašice i odbojkaši na pijesku: Mirna Matković i Lana Lucija Bilandžić te Josip Vojak i Josip Budim. Izvrstan su rezultat napravili momci koji su igrali finale državnoga prvenstva i iznimnoj godini našega akademskog športa dodali još jedno srebro. Djevojke su svoje natjecanje završile u skupini s pobjedom i dvama porazima, ali nijanse su odlučivale o prolasku u borbu za medalje gdje su se, prema prikazanom, i trebale naći.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike