Sport
BIJELO-PLAVI U ZLATNOJ DOLINI

Zekić u Veliku poveo i Marka Dugandžića
Objavljeno 12. listopada, 2018.
Dugandžić je dijete Osijeka, a posljednje tri godine igrao je u Italiji

Trener NK Osijek Zoran Zekić i u ovoj se stanci odlučio momčad odvesti na minipripreme u Veliku. Bijelo-plavi su tamo otišli jučer, a osim treninga odigrat će u subotu prijateljski susret protiv BiH premijerligaša Mladost Doboj-Kakanj.


Zekić je na put poveo i prvotimce koji se oporavljaju od ozljeda (Šorša, Lopa, Mudražija) koji vjerojatno neće participirati u susretu protiv Mladosti, dok neke poput Grgića i Gutija neće koristiti u punoj mjeri u dogovorenoj prijateljskoj utakmici, jer imaju po tri žuta kartona, zbog čega su izvan konkurencije za susret protiv Rudeša.

Četiri juniora

Zbog toga su u atuobusu za Veliku mjesto pronašla četiri juniora (Benić, Stanić, Kuprešak i Barišić), a tu je i Hrvoje Plum koji je dosad isključivo participirao u B momčadi, a na popisu putnika našlo se i jedno zanimljivo ime. Riječ je o Marku Dugandžiću, napadaču koji je dio one sjajne generacije ‘94 (uostalom kao i Plum nap.a.), a za seniorsku momčad odigrao je 38 utakmica i zabio tri pogotka prije negoli se prije tri godine otisnuo u Italiju, gdje je igrao dvije sezone za Terrnanu (tom trenutku Terrnana je bila u Sreie B), a posljednju je godinu proveo u Serie C u redovima Matere, a od ljeta je slobodan igrač koji se tri mjeseca oporavljao od loma ruke. Ostao nam je u sjećanju kao zanimljiv talent koji je redovito bio u vrhu liste strijelaca u juniorskoj konkurenciji, a zapažene je partije pružao i u reprezentativnom dresu selekcija U-18 i U-19 za koje je u 13 nastupa zabio isto toliko pogodaka. Nažalost, u trenutku kada se trebao probiti do prve momčadi, Osijek je bio u iznimno teškoj financijskoj situaciji, a i stalna borba za opstanak u to vrijeme nije baš bila poticajno okruženje za razvoj mladog igrača. Zbog toga se Dugandžić tada odlučio na odlazak u Italiju u kojoj se baš i nije naigrao. Ovo bi mogao biti novi početak za tog 24-godišnjeg napadača koji posjeduje zanimljiv potencijal, a s obzirom na ozbiljnu oseku hrvatskih napadača u HNL-u mogao bi biti osvježenje ako se NK Osijek odluči potpisati ugovor s njim. Dugandžićeve karakteristike nisu promakle ni treneru Zoranu Zekiću.
- Ne znam ga dobro, ali zato ga poznaju moji suradnici. Ovo što je pokazao na treninzima zaintrigiralo me, pa sam ga zbog toga odlučio povesti u Veliku kako bih dobio još jasniju sliku o njegovim igračkim vrijednostima - kaže Zekić.
Generacija ‘94.


Ostali smo dojma kako će Dugandžiću vrlo vjerojatno biti ponuđen ugovor. Naime, Osijek se baš i ne razbacuje s centralnim napadačima, pa neće biti nikakvo iznenađenje ako Zekić upali zeleno svjetlo za Dugandžićev angažman. Između ostaloga i zbog neizvjesnosti koja vlada oko zdravstvenog stanja Muzafera Ejupija. Njegova se situacija s bolešću popravila, ali još uvijek nitko ne može sa sigurnošću tvrditi kako će se stvari dalje razvijati. Izvjesno je kako Makedonac na raspolaganju neće biti do kraja ove kalendarske godine kada ga čeka kontrola koja će odrediti daljnju sudbinu njegove igračke karijere. Uglavnom, Osijek kao da pomalo opet okuplja tu svoju “zlatnu mladu generaciju” koja je osvojila kadetski Kup i juniorsko prvenstvo Hrvatske, a igrala je i u dva finala juniorskog Kupa. Iz te generacije sada su tu Malenica, Grgić i Plum, moguće je i Dugandžić, donedavno su bili Mioč (na posudbi u Puskas Akademiji), i Lukić (Braga), a njoj još od poznatijih igrača pripadaju Perić (Dinamo), Arsenić (Wisla Krakow), Pavić (Željezničar, Sarajevo), Špehar (Kukesi, Albanija), Mišić (Sporting Lisabon), Mikanović (AGF, Danska), Ugarković (Newcastle United Jets, Australija). Neki od njih nisu nikada zaigrali za prvu momčad Osijeka, jer su Gradski vrt napustili još kao juniori, ili i ranije (Plum). Eh, da je Osijek u vrijeme njihovog stasavanja bio stabilan kao danas...
Dalibor Keler
U VELIKOJ 27 IGRAČA
Trener Zoran Zekić u Veliku je poveo 27 igrača: Malenica, Santini, Ivušić i Antolović (vratari), Škorić, Marić, Bočkaj, Boban, Janža, Kamenar, Stavitski, M’Pinda, Dugandžić, Plum, Kuprešak, Benić, Stanić, Barišić, Grgić, Guti, Pušić, Pervan, Hajradinović, Šorša, Lončar, Lopa, Mudražija. Na popisu nema samo Ezekiela Hentya koji liječi upalu trbušnog zida.
ANTOLOVIĆ SE OPORAVIO
U redovnom trenažnom procesu, nakon dugo vremena, opet je iskusni vratar Marijan Antolović. Njega je baš u Velikoj još u siječnju ove godine, tijekom zimskih priprema, zadesila teška ozljeda križnih ligamenata. Njegov će povratak dodatno pojačati ionako oštru konkurenciju među vratarima.
Dugandžić je za NK Osijek dosad odigrao 38 utakmica i postigao tri pogotka. Sada će pokušati uvjeriti trenera Zorana Zekića kako ima kvalitetu pojačati konkurenciju u napadu Osijeka.
Najčitanije iz rubrike