Regija
PREDSJEDNICA RH KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ U VIROVITICI

Županija, gradovi i općine
ulažu golem napor kako bi
podignuli standard građana
Objavljeno 11. listopada, 2018.
Ova dva dana iskoristit ćemo za razgovor o budućnosti, rekla je
VIROVITICA
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, nakon Slavonskog Broda, svoj je Ured privremeno preselila u Virovitičko-podravsku županiju. Predsjednicu su dočekali župan Igor Andrović i gradonačelnik Ivica Kirin sa suradnicima te saborski zastupnici Vesna Bedeković, Josip Đakić i Tomislav Žagar, županijski i gradski vijećnici, gradonačelnici i načelnici, predstavnici nacionalnih manjina, kao i mnoštvo školaraca i građana. Program posjeta započeo je podizanjem predsjedničke zastave, a ta je čast pripala sjajnom virovitičkom atletičaru Marinu Bloudeku. Nakon obraćanju gradonačelnika Kirina, župan Andrović predstavio je predsjednici povijest i sadašnjost županije. Predsjednica je najavila kako se raduje razgovoru i svim susretima koji će uslijediti u dva dana njezina posjeta. Naglasila je da su Virovitica i Virovitičko-podravska županija tijekom hrvatske povijesti imale veliko političko i vojno značenje, koje je do izražaja posebno došlo u Domovinskom ratu, ujesen 1991. godine, te istaknula svoje ciljeve dolaska u županiju.
- Sada sam došla, prije svega, pozorno slušati vaše probleme i prijedloge kako bih mogla dati svoj doprinos oblikovanju politike koje će biti u službi rješavanja životnih pitanja i pridonijeti iskoracima koji su nam potrebni. Ova dva dana iskoristit ćemo za razgovor o budućnosti, onome što u kratkom i srednjem roku možemo zajednički učiniti za razvoj ove županije na korist njezinih stanovnika, a posebice na korist djece i mladih i na korist onih koji stvaraju dohodak naših radnika i seljaka - rekla je Grabar-Kitarović te pohvalila napor Županije, gradova i općina kako bi podignuli osobni i društveni standard građana, privukli investicije i povećali zaposlenost.
– Treba posebice istaknuti rad Razvojne agencije VIDRA, koja je od svojeg osnutka prije deset godina pa do danas jedna od najuspješnijih u Hrvatskoj. U velikoj mjeri zahvaljujući njezinu radu ova županija ima solidan gospodarski rast i suficit u omjeru izvoza i uvoza. U ostvarivanju te ambicije vjetar u jedra već daje Projekt za Slavoniju, Baranju i Srijem, koji se prije svega oslanja na angažiranje europskih sredstava. No isto tako treba planirati i osigurati državne investicije kako bi se ova i druge naše županije Panonskog bazena s vremenom priključile razvijenijim županijama.Takva posredna potpora mora ostati u fokusu državne politike dok sve županije ne postignu podjednaku razinu i dinamiku razvoja - zaključila je predsjednica.V.Grgurić
Došla sam saslušati vaše prijedloge kako bih mogla dati doprinos rješavanju problema, rekla je predsjednica
Možda ste propustili...

AKCIJA KOJOM JE POČELO OSLOBAĐANJE HRVATSKE

Obilježili obljetnicu “Papuka 91”

ŽELJKO ĐEKIĆ, DOBITNIK DRŽAVNE NAGRADE ZA HUMANITARNI RAD:

Ova je nagrada kruna moje karijere

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana