Regija
PREDSJEDNICA RH KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ U VIROVITICI

Županija, gradovi i općine
ulažu golem napor kako bi
podignuli standard građana
Objavljeno 11. listopada, 2018.
Ova dva dana iskoristit ćemo za razgovor o budućnosti, rekla je
VIROVITICA
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, nakon Slavonskog Broda, svoj je Ured privremeno preselila u Virovitičko-podravsku županiju. Predsjednicu su dočekali župan Igor Andrović i gradonačelnik Ivica Kirin sa suradnicima te saborski zastupnici Vesna Bedeković, Josip Đakić i Tomislav Žagar, županijski i gradski vijećnici, gradonačelnici i načelnici, predstavnici nacionalnih manjina, kao i mnoštvo školaraca i građana. Program posjeta započeo je podizanjem predsjedničke zastave, a ta je čast pripala sjajnom virovitičkom atletičaru Marinu Bloudeku. Nakon obraćanju gradonačelnika Kirina, župan Andrović predstavio je predsjednici povijest i sadašnjost županije. Predsjednica je najavila kako se raduje razgovoru i svim susretima koji će uslijediti u dva dana njezina posjeta. Naglasila je da su Virovitica i Virovitičko-podravska županija tijekom hrvatske povijesti imale veliko političko i vojno značenje, koje je do izražaja posebno došlo u Domovinskom ratu, ujesen 1991. godine, te istaknula svoje ciljeve dolaska u županiju.
- Sada sam došla, prije svega, pozorno slušati vaše probleme i prijedloge kako bih mogla dati svoj doprinos oblikovanju politike koje će biti u službi rješavanja životnih pitanja i pridonijeti iskoracima koji su nam potrebni. Ova dva dana iskoristit ćemo za razgovor o budućnosti, onome što u kratkom i srednjem roku možemo zajednički učiniti za razvoj ove županije na korist njezinih stanovnika, a posebice na korist djece i mladih i na korist onih koji stvaraju dohodak naših radnika i seljaka - rekla je Grabar-Kitarović te pohvalila napor Županije, gradova i općina kako bi podignuli osobni i društveni standard građana, privukli investicije i povećali zaposlenost.
– Treba posebice istaknuti rad Razvojne agencije VIDRA, koja je od svojeg osnutka prije deset godina pa do danas jedna od najuspješnijih u Hrvatskoj. U velikoj mjeri zahvaljujući njezinu radu ova županija ima solidan gospodarski rast i suficit u omjeru izvoza i uvoza. U ostvarivanju te ambicije vjetar u jedra već daje Projekt za Slavoniju, Baranju i Srijem, koji se prije svega oslanja na angažiranje europskih sredstava. No isto tako treba planirati i osigurati državne investicije kako bi se ova i druge naše županije Panonskog bazena s vremenom priključile razvijenijim županijama.Takva posredna potpora mora ostati u fokusu državne politike dok sve županije ne postignu podjednaku razinu i dinamiku razvoja - zaključila je predsjednica.V.Grgurić
Došla sam saslušati vaše prijedloge kako bih mogla dati doprinos rješavanju problema, rekla je predsjednica
Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike