Osijek
LJUDSKI POTENCIJALI

Razrada projektnih ideja za EU natječaje
Objavljeno 12. listopada, 2018.
Nakon radionica u Splitu, Rijeci i Zagrebu, u Osijeku je ovoga tjedna održana, posljednja u nizu, besplatna dvodnevna radionica osmišljavanja i razrade projektnih ideja za potencijalne prijavitelje na natječaje za dodjelu nepovratnih sredstava Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali".
Fokus radionica bio je na praktičnom radu s ciljem izrade konkretnih projektnih prijedloga za buduće natječaje za dodjelu nepovratnih sredstava Ureda za udruge, a polaznici radionica bili su članovi ili zaposlenici organizacija civilnoga društva. Zanimljivo je kako su polaznici još pri prijavi bili u obvezi odgovoriti na niz pitanja na temelju kojih se utvrdila razina znanja i iskustva osoba koje žele sudjelovati na radionici, a s ciljem dobivanja uvida u stvarnu potrebu za ovakvom vrstom edukacije. Radionice su održavali stručnjaci tvrtke AMRIS-AIDCO d.o.o., Ivana Laginja i Nenad Kocmur.
U skladu s važećim propisima, Ured za udruge Vlade RH obavlja funkcije posredničkog tijela razine 1 u sustavu upravljanja i kontrole korištenja Europskog socijalnog fonda, odnosno planira sredstva, provodi mjere informiranja i vidljivosti, priprema natječajnu dokumentaciju za odabir projekata, inicira strateške projekte, sudjeluje u izboru projekata koji će se financirati te sudjeluje u procesima plaćanja korisnicima i povrata sredstava kod nepravilnosti. D.Ku.
Možda ste propustili...

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike