TvObzor
CHARMED

Čarobnice se vraćaju
Objavljeno 12. listopada, 2018.

Dobro se pročitali: Čarobnice se vraćaju! I to ne u reprizama, nego u obliku reboota s potpuno novim glumicama. Istoimena nova serija, koja će premijeru imati u nedjelju, 14. listopada, na američkom CW-ju, prati živote triju sestara: Macy (Madeleine Mantock), Mel (Melonie Diaz) i Maggie (Sarah Jeffery), koje nakon majčine smrti otkrivaju da su Čarobnice, najmoćnije dobre vještice na svijetu. Njihove se moći u kombinaciji koriste za zaštitu nedužnih i u svladavanju nadnaravnih demona.


Smještena u izmišljenom gradiću Hilltownu, serija počinje s dvjema sestrama, Melanie i Maggie koje žive s majkom Marisol (Valerie Cruz) koju ubrzo napada i ubija nepoznata demonska sila. Tri mjeseca poslije sestre otkrivaju da imaju stariju polusestru Macy koju im je majka prešutjela, ali se ona sada preselila u Hilltown jer je dobila novi posao na lokalnom sveučilištu. Kad se tri sestre prvi put nađu pod istim krovom, neočekivano počinju dobivati nove čarobne sposobnosti - Macy prima moć telekineze, Mel može zaustaviti vrijeme, a Maggie može čuti ljudske misli. Ubrzo nakon toga njihov čuvar Harry (Rupert Evans), savjetnik koji štiti i vodi vještice, okuplja sve tri sestre i priopćava im da su vještice, kao što je bila i njihova majka.
U novoj verziji “Čarobnica” promijenilo se nekoliko elemenata u odnosu prema originalnoj verziji, koja se emitirala od 1998. do 2006. na The WB-u (koji je te godine postao The CW). Radnja se premjestila iz San Francisca u izmišljeni Hilltown, srednja sestra je lezbijka, najmlađa sestra posjeduje moć telepatije umjesto predosjećanja, prezime im se promijenilo iz Halliwell u Vera, a svim trima sestrama alternativna imena počinju na slovo M, umjesto P. Osim toga, reboot ima raznolikiju glumačku postavu s različitim etničkim pripadnostima; Diaz i Jeffrey (Mel i Maggie) hispanskog su podrijetla, a Mantock (Macy) je afro-karipskog podrijetla.
Podsjetimo, reboot “Čarobnica” najavljen je još 2013. godine kad je CBS otkupio scenarij za pilot-epizodu, ali se nije obvezao na snimanje serije te je na tome i ostalo. Tada su glavne glumice originalne verzije – Alyssa Milano, Holly Marie Combs, Shannen Doherty i Rose McGowan uglavnom negativno reagirale na vijest o novoj verziji. Međutim, Doherty i McGowan u ovih su se pet godina predomislile i podržavaju nove kolegice, Milano se još uvijek nije izjasnila, a Combs se drži svog stava, kritizirajući The CW zbog toga što novoj seriji, koja ima gotovo potpuno drukčiju radnju, nisu dali i novi naziv.
Adrian ANDREJEK
ŽANR: SF, drama

AUTOR: Jessica O‘Toole

ULOGE: Madeleine Mantock, Melonie Diaz, Sarah Jeffery, Rupert Evans

MREŽA: The CW

DATUM: 14.10.

EPIZODA: 22
Možda ste propustili...

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

Najčitanije iz rubrike