TvObzor
DEVETA SEZONA FOX-OVE USPJEŠNICE "ŽIVI MRTVACI"

Dolazi li nakon rata vrijeme mira i spokoja?
Objavljeno 12. listopada, 2018.
Deveta sezona ove nevjerojatne serije prati preživjele godinu i pol dana nakon Neganove smrti i kraja rata pod Rickovim vodstvom

Serija ‘‘Živi mrtvaci‘‘, temeljena na seriji stripova Roberta Kirkmana, koju je objavio Image Comics, najpopularnija je dramska serija koja je oborila sve rekorde gledanosti i čija svaka nova sezona ne prestaje fascinirati i okupljati gledatelje oko tog fenomena. Premijera prve epizode toliko očekivane devete sezone serije ‘‘Živi mrtvaci‘‘ započela je s emitiranjem 8. listopada na kanalu FOX.


Serija prati priču o mjesecima i godinama koje slijede nakon zombi apokalipse te prati skupinu preživjelih koju predvodi policajac Rick Grimes u potrazi za sigurnim i zaštićenim domom. Izvršni producent serije je Scott M. Gimple, a showrunneri su Angela Kang, Robert Kirkman, Gale Anne Hurd, David Alpert, Greg Nicotero, Tom Luse i Denise Huth.
Deveta sezona ove nevjerojatne serije prati preživjele godinu i pol dana nakon Neganove smrti i kraja rata pod Rickovim vodstvom. S obzirom na to da je najveća bitka završena, preživjeli su napokon u situaciji da obnove civilizaciju. Nakon svakog rata dolazi i vrijeme mira i spokoja. Naselja međusobno surađuju i pokušavaju izgraditi bolju budućnost. Zajedništvo među njima ostavlja dojam kako bi civilizacija mogla naučiti iz lekcija iz prošlosti i krenuti u bolje sutra. Međutim, mnogo je više prepreka nego što se može učiniti na prvi dojam; prirodne promjene predstavljaju golem izazov za opstanak, ljudske građevine nastavljaju propadati i ugrožavati živote… Kako vrijeme prolazi naselja se suočavaju sa sve većim opasnostima i nemilosrdnim preprekama.
Zastrašujuća sila koju će susresti junaci devete sezone "Živih mrtvaca" neće zaprijetiti samo njima nego će ugroziti i kompletnu ideju civilizaciju. To je previsoka cijena s obzirom na to da su preživjeli toliko mukotrpno radili i odolijevali svim prijetnjama kako bi izgradili bolju budućnost. Pitanje je hoće li ovaj put uspjeti nadvladati prijetnju, kao i mnogo puta do sada…
Nikola Kučar
Najčitanije iz rubrike