Sport
OPERACIJA "ČISTE RUKE"

U velikom čišćenju policija “pokupila” i Ivana Leku
Objavljeno 10. listopada, 2018.
Nije potvrđeno, ali bivši hrvatski nogometaš, sada trener u Belgiji, navodno je priveden na ispitivanje u svojstvu svjedoka

Vezani članci

BELGIJCI LOVE MENADŽERE

Dejan Veljković - kralj nogometaša na "ić"

Velika nogometna afera trese Belgiju, a u nju je upleten i bivši hrvatski nogometaš, sada trener Club Bruggea Ivan Leko! Akcija "Čiste ruke" počela je u utorak kasno navečer i nastavljena u srijedu ujutro privođenjem osumnjičenika i svjedoka, a policija je ušla i u nekoliko belgijskih prvoligaških klubova, kao i u kuće te stanove privedenih.


Osim Leke na policiji su završili menadžeri Mogi Bayat i Dejan Veljković, bivši trener Andrlechta Herman Van Holsbeeck, suci Sebastien Delferrière i Bart Verstenten i odvjetnik Laurent Denis.
Nogometna afera pod imenom "Čiste ruke" glavna je vijest u Belgiji, istražuje se namještanje utakmica i pranje novca, a cijela istraga navodno je usmjerena ponajprije na agente igrača Bayata te srpskog menadžera Veljkovića, kao i na klubove s kojima su surađivali. Upravo Veljković ima jaku poveznicu s Lekom, čiji je posrednik bio prilikom njegova igračkog transfera u Lokeren, a sredio mu je i prvi trenerski posao u OH Leuvenu. Leko je u policiji proveo cijeli dan, nije sasvim jasno je li saslušan u svojstvu svjedoka ili osumnjičenika. Navodno je njegova suradnja i prijateljstvo s Veljkovićem bilo dovoljno da se nađe na udaru.
- Surađivat ćemo s istražiteljima i dati im sve informacije. Štitit ćemo našeg trenera Leku, on nije ništa kriv - izjavio je Bart Verhaeghe, predsjednik Club Bruggea. Uz Leku su i navijači Bruggea, koji su sinoć došli pred policijsku postaju kako bi mu iskazali podršku.
- Istraga se vodi protiv beskrupuloznih menadžera, a ne protiv Club Bruggea i(li) Leke, suprotno onome što neki mediji prenose - poručili su navijači.
Ivana Liović
Možda ste propustili...

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana