Sport
OLIMPIJSKE IGRE MLADIH

Braća Lončarić šesti, Aria i Izabela osme
Objavljeno 10. listopada, 2018.
Osječka veslačka trojka nastupom na Olimpijskim igrama mladih u Argentini završila je još jednu napornu, ali za njih vrlo uspješnu sezonu. Idealan bi scenarij za osječke juniore pred kraj 2018. godine bila - olimpijska medalja s okupljanja mladih, no Anton i Patrik Lončarić te Aria Cvitanović u Buenos Airesu nisu stajali na pobjedničkom postolju.
Patrik i Anton Lončarić su u svom "dvojcu bez" na kraju bili šesti, dok je Aria, također u "dvojcu bez", s kolegicom iz Zagreba Izabelom Krakić zauzela osmo mjesto na Olimpijskim igrama mladih.
Rasplet veslačkih natjecanja dogodio se u utorak kasno navečer prema hrvatskom vremenu, kada su u malom razmaku odrađene polufinalne i finalne utrke. Inače, u Buenos Airesu se nije veslalo uobičajnih tisuću ili dvije metara, nego je staza bila dužine 500 metara, pa su najviše profitirali dobri sprinteri. U polufinalnoj utrci od braće Lončarić brže su sprintali Talijani (1:31,19 minuta) i Rumunji (1:31,34), dok su osječki blizanci zauzeli treće mjesto (1:31,81) i ušli u B finale. U "malom finalu" ispred njih su ciljem prošli Britanci (1:31,89), dok su Lončarići drugim mjestom (1:32,98) osvojili ukupno šesto na Olimpijskim igrama mladih u Argentini. Inače, u A finalu su pobijedili Talijani, ispred ovogodišnjih svjetskih juniorskih prvaka Rumunja, dok je broncu osvojio dvojac iz Argentine.
Aria Cvitanović i Izabela Krakić zauzele su ukupno osmo mjesto. U polufinalnoj utrci na 500 metara bile su četvrte, iza Češke, Rumunjske i Litve, zatim su i u B finalu završile kao četvrte, što im je na kraju donijelo ukupno osmo mjesto. Zlato na OI mladih osvojio je "dvojac bez" iz Grčke, Češka je bila druga, a Rumunjska treća.
U Argentini nije osvojena medalja, ali osječka veslačica i veslači imali su još jedno vrhunsko iskustvo na međunarodnoj sceni, a braća Lončarić i Aria potvrdili su kako su zasluženo predstavljali Hrvatsku na Olimpijskim igrama mladih. I. Liović
Možda ste propustili...

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

Najčitanije iz rubrike