Sport
HNK CIBALIA

Vinkovčani žele izliječiti rane kod slavljenika iz Bjelovara
Objavljeno 11. listopada, 2018.
Protiv Čepina u prošlom kolu Cibalia je doživjela drugi prvenstveni poraz, a prvi na svom travnjaku u Vinkovcima. Nije momčad Cibalije bila toliko loša u igri, ali su njezini napadači propustili previše prilika. Točnije, vratar Čepina imao je niz fantastičnih reakcija i jedan je od zaslužnijih za čepinski uspjeh u Vinkovcima. Imala je Cibalia bar pet stopostotnih prilika kod rezultata 1:0 kojima je mogla u prvom poluvremenu riješiti pitanje pobjednika. Prije negoli su primili drugi pogodak momčad Petra Tomića imala je također nekoliko zrelih prilika. Bilo ih je i nakon čepinskog vodstva, ali su na kraju ipak upisali poraz.
- Što se naše igre tiče, ne mogu biti nezadovoljan. Imali smo, pogotovo prvo poluvrijeme, posjed lopte i terensku inicijativu. Nakon našeg vodstva imali smo još nekoliko prilika za povećanje vodstva, ali nas lopta nije htjela. Ono što su igrači malo ranije lako ubacivali u mrežu, protiv Čepina jednostavno nije išlo. Rekao bih, mi svoje prilike nismo iskoristili, ono malo svojih Čepin jest, i zbog toga je pobijedio. Opet smo dobili pogodak iz posjeda lopte, nakon čega su se povezale dvije-tri pogreške, što su oni znali iskoristiti - rekao je Tomić.
U 26. minuti Kerić je doveo Cibaliju u vodstvo i kada se očekivalo da će nastaviti s istom igrom, jer su bili više nego dominantni na terenu, opet su prepustili teren protivniku i vjerojatno se nesvjesno povukli braneći vodstvo. Ovo se već događalo u prošlim domaćim utakmicama, ali Cibalia nije bila za to kažnjena.
- Mislim da se nismo povukli jer smo i u tim trenucima imali nekoliko zrelih prilika, a oni do pogotka nisu imali ni jednu. Rekao bih da nas je ovaj put protivnik kaznio zbog naših pogrešaka. Nisu nam igrači Čepina složili neku dobru akciju, već su pogotke postigli isključivo iz naših pogrešaka.
Igrački kadar u sljedećem kolu protiv Bjelovara neće biti na okupu?
- Nažalost, protiv Bjelovara neću moći koristiti Kuzmića i Šarića, koji imaju po tri žuta kartona, a zbog obiteljskih razloga utakmice je oslobođen Ždinjak. Svi ostali igrači će biti na raspolaganju. Konačno se vratio Bajić nakon dugog oporavka od ozljede i vidjet ćemo, nakon razgovora s njime, hoćemo li ga voditi u Bjelovar.
Bjelovar je do sada osvojio devet bodova uz pet poraza, pa je u opasnoj zoni među klubovima koji se bore za ostanak. U proteklom tjednu momčad Bjelovara je odigrala slavljeničku utakmicu protiv reprezentacije Hrvatske i vjerojatno je još u tom slavljeničkom tonu. Prilika je ovo za Cibaliju da se vrati pobjedama i u gostima.
- Što se tiče Bjelovara, stekao sam dojam da su domaćinska momčad. Imali su tu proslavu, ali im je prva momčad odigrala samo jedno poluvrijeme, pa ne očekujem da su se nešto umorili, a i bila je revijalna utakmica bez velike agresivnosti. Očekujem našu dobru igru i osvajanje tri boda, porazi se najlakše prebole pobjedom - poručio je trener Cibalije. A. Grgić
Cibalia je protiv Čepina kažnjena jer nisu iskoristili svoje prilike
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike