Sport
NOGOMETAŠI ZRINSKOG DOŽIVJELI DOMAĆI PORAZ

Jurjevčani kod kuće izgubili slovački derbi u danu kada im ništa nije polazilo od noge
Objavljeno 11. listopada, 2018.
Nakon startnog trećeligaškog poraza u Vinkovcima nogometašima Zrinskog stigao je drugi subotnji, no ovaj put na domaćem terenu. Između toga su Jurjevčani upisali četiri pobjede u nizu te dva remija, čiji je učinak smjestio toga novaka u trećeligaškoj konkurenciji pri vrh redoslijeda. Mogli su štićenici trenera Antuna Labaka sada biti i neposredno odmah iza leđa vodećeg Čepina da su zadržali kompletan plijen u svojoj Bari, a ne prepustiti ga gostima. Nezgodan poraz ponajprije jer je doživljen u najvećem hrvatskom derbiju klubova s pretežito slovačkom nacionalnom manjinom, nakon čega taj primat, trenutno, stanuje u Jelisavcu. Momčad Vihora je u smiraj utakmice uspjela postići jedini pogodak na susretu i prepoloviti bodovni zaostatak u odnosu prema petom Zrinskom, a kući u Jelisavac odnijeti sva tri boda.
- Da smo igrali još koji dan, ne bismo vjerojatno uspjeli svladati vratara Vihora. Bio je to jednostavno dan kada mojim igračima ništa nije polazilo od noge iako su permanentno bili na gostujućoj polovini terena, ali je posve izostala realizacija. Moguće je da su bili sputani i tim susretom s predznakom nacionalnog derbija koji je pratio zavidan broj gledatelja i vidio da trenutačna kvaliteta stanuje u Jurjevcu. Kako se, međutim, broje pogodci, tada na tome moramo čestitati Jelisavčanima, koji su se pošteno borili i nakon svog prvog ubačaja iz kuta u 83. minuti uspjeli doći do vrijednog uspjeha - elaborirao je taj rezultatski neuspjeh jurjevački trener ne očajavajući previše. Ponajprije zbog dosadašnjih ostvarenja, a uoči uzastopnih gostovanja. Nedjeljno je u Ivankovu gdje ih iščekuje, izvjesno, teška borba s posljednjim Bedemom.
- Klub koji je ‘obitavao‘ u višim trećeligaškim tabličnim sferama sada se nalazi na dnu i sigurno nije pomiren s tom spoznajom. Stoga će Ivankovčane isključivo zanimati puni uspjeh tako da od starta očekujemo izrazito agresivnog domaćina čije uvodne nasrtaje stoga treba amortizirati i susret kanalizirati u našem željenom smjeru. Dokazali smo da se možemo nositi sa svima u konkurenciji, pa stoga nismo bez izgleda u tome susretu pod uvjetom da igrači daju što objektivno mogu. Ne dvojim da to tako neće i biti te da ćemo uspjeti prevladati trenutačnu rezultatsku krizu jer igre za sada nema - umjerenim je optimizmom Labak najavio taj susret 9. kola.D.Lekšan
Iskupljenje će Jurjevčani tražiti u Ivankovu kod posljednjeplasiranog Bedema
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini