Osijek
SKUP "ZA DJETINJSTVO JEDNAKIH PRILIKA"

Svako peto dijete živi u riziku od siromaštva
Objavljeno 11. listopada, 2018.
"Za djetinjstvo jednakih prilika", naziv je stručnog skupa na kojem su se jučer u Županijskoj vijećnici okupili stručnjaci iz socijalnog rada, psiholozi i pedagozi, a kojem je cilj podizanje svjesnosti javnosti o problemu djece koja u Hrvatskoj odrastaju u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti. Ovo je drugi od triju stručnih skupova koji se provode u sklopu projekta #vidime – za djetinjstvo jednakih prilika.
"Projekt je počeo prije godinu dana. Planirane su i provedene različite aktivnosti, kao što su radionice s djecom, nastavnicima i roditeljima. Potom smo organizirali stručne skupove koji su namijenjeni stručnjacima u cilju svjesnosti o siromaštvu", rekla je Tihana Stapić, voditeljica mobilnog tima SOS Dječjeg sela Ladimirevci. Dodala je kako sveprisutnom problemu siromaštva trebaju pristupiti svi, bilo da je riječ o vršnjaku, roditelju, nastavniku, ili nekome drugome. Raniji podatci, istaknula je, pokazuju kako svako peto dijete živi u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti, pa su na stručne skupove pozvani oni koji su u doticaju s odgojem i obrazovanjem djece, jer svojim će iskustvima obogatiti znanje u svrhu svjesnosti o ovom problemu.
Inače, u jednogodišnji projekt bilo je uključeno više od 720 djece s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Sisačko-moslavačke županije. Predstavnik domaćina skupa, dožupan Goran Ivanović, složio se kako treba slušati stručnjake te kroz regulativu i planove popraviti situaciju kada je riječ o siromaštvu. M. Mihelić
Možda ste propustili...

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

Najčitanije iz rubrike