Novosti
MINISTAR NAJAVIO SASTANAK S POTENCIJALNIM PARTNERIMA

Ukrajinci zainteresirani za brodogradilište 3. maj
Objavljeno 9. listopada, 2018.
Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat najavio je da će u srijedu održati sastanak s potencijalnim partnerima iz Ukrajine zainteresiranima za ulazak u vlasničku strukturu riječkog brodogradilišta 3. maj. "To je sada već četvrti ozbiljni partner", izjavio je ministar Horvat novinarima u utorak uoči sastanka užeg kabineta Vlade. Kako je dodao, treba tek vidjeti kojim će zaključkom završiti sastanak u srijedu i kako će "cijela priča završiti u konačnici", no kako je siguran da će u sljedećih desetak dana "biti poznat konačan stav". Ministar gospodarstva rekao je kako će više moći reći tek kada utvrdi jesu li potencijalni partneri stvarno zainteresirani ili su ovo samo preliminarni sastanci identifikacije stanja u hrvatskoj brodogradnji. Horvat je potvrdio i da je ranije održao sastanak s potencijalnim partnerima iz Italije.
Inače, izvijestio je da Ministarstvo gospodarstva još nije zaprimilo izmijenjeni i dopunjeni plan restrukturiranja Uljanika, a na primjedbu novinara da vrijeme curi i da smo sve bliži stečaju, ponovio je da je on zadnji koji zaziva "uopće potrebu da do stečaja dođe". "Vrijeme curi, ja isto čekam kao i novinari, kao i hrvatska javnost, kao i dionici procesa", izjavio je Horvat. Na pitanje novinara, a vezano uz Uljanik, ima li šanse da država "uskoči" kao poduzetnik Horvat je odgovorio niječno.
Podsjetimo, nacrt programa restrukturiranja još je u srpnju poslan na odobrenje u Europsku komisiju, a Komisija je na taj plan reagirala sa 75 primjedbi. Od Uprave Uljanika Ministarstvo gospodarstva zatražilo je da svoj prijedlog restrukturiranja uskladi sa zahtjevima Komisije. H/D.Pav.
Možda ste propustili...