Osijek
ZBOROVANJE IZVIĐAČA OBŽ-a

Najbolji Đakovčani, "javorovci" drugi
Objavljeno 10. listopada, 2018.
Izviđačke udruge Osječko-baranjske županije okupile su se proteklog vikenda u Đakovu na svom tradicionalnom Zborovanju kojim su obilježili državni blagdan Dan neovisnosti Republike Hrvatske. Ujedno je to bila i 65. obljetnica djelovanja izviđačkog pokreta u Đakovu.
Tradiciju i kontinuitet djelovanja izviđača na području Đakovštine baštini Odred izviđača "Klasje" iz Đakova, koji je ujedno bio i izvršni organizator i domaćin ove tradicionalne manifestacije.
- Zanimljivi programski sadržaji provedeni su natjecanjem u izviđačkom višeboju i različitim terenskim igrama za pripadnike najmlađe kategorije - poletarce. U disciplinama izviđačkog višeboja najbolji su bili članovi Izviđačkog odreda "Jazavac" iz Đakova. Drugo mjesto pripalo je ekipi iz Izviđačkog kluba "Javor" iz Osijeka. Nijansu slabiji rezultat imali su članovi Udruge izviđača "Slavonski hrast" iz Osijeka, što im je donijelo plasman na treće mjesto - kaže Zorislav Babić, tajnik Saveza izviđača Osječko-baranjske županije.
Plaketa za najbrojniju udrugu na Zborovanju pripala je ove godine Izviđačkom klubu "Javor" iz Osijeka. Nakon završetka natjecanja, sudionici Zborovanja u koloni su prošetali središtem Đakova i na taj način podsjetili građane na ovu važnu obljetnicu đakovačkih izviđača. Održavanje Zborovanja podržali su Grad Đakovo i Osječko-baranjska županija, a Odred izviđača "Klasje" pokazao se kao vrlo dobar domaćin i izvršni organizator.D. Pejić
Možda ste propustili...

“OPERA PERDUTA” U ARHEOLOŠKOM MUZEJU

Humanitarni koncert za udrugu “Moje dijete”

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana