Sport
ŠIBENIK U BIJELOM BRDU DOŽIVIO PRVI PORAZ

BSK protiv momčadi iz gornjeg doma dokazao drugoligašku kvalitetu
Objavljeno 10. listopada, 2018.

Pod imperativom pobjede nogometaši BSK-a porazili su do nedjelje jedinoga neporaženog ove sezone u Drugoj HNL! Uspjeh u pravom trenutku, kojim su Bjelobrđani pokazali da zaslužuju aktualni natjecateljski status. I u prethodnim susretima momčad BSK-a dobro je djelovala na travnjaku, ali te izvedbe nije odgovarajuće pratio rezultat, tako da je taj novak u konkurenciji pristigao iz trećeligaškog društva nakon šest rundi zaposjeo pretposljednje mjesto s tada samo četiri osvojena boda. Potreba osvajanja svih triju domaćih stoga se nametnula, a na krajnji istok Hrvatske dolazio je respektabilan sastav Šibenika, koji je premijerno tekuće sezone ostao praznih ruku (2:1).


Ponajprije zbog većeg htijenja učenika trenera Denisa Krstanovića i njegova suradnika Damira Horvata koji su rano došli u prednost, a onda pet minuta uoči odmora poklonili izjednačenje gostima, koji su u tim trenucima imali dominaciju na travnjaku. U nastavku se igra izjednačila, a u završnici inicijativa prešla na stranu domaćina, kojem je zaslužena nagrada stigla u obliku ostanka kompletnog plijena u Bijelom Brdu.
- Prilika za hvatanje priključka sa sredinom redoslijeda nije bila idealna, ali nismo imali izbora, nego tražiti pun uspjeh protiv neporaženog Šibenika, koji je nakrcan igračkom kvalitetom i isto tako stručno vođen, ali smo u svlačionici odlučili da o tome nećemo razmišljati, nego da ćemo dati sve od sebe pa što bude. Bilo je na kraju prema najljepšim željama, čije smo ispunjenje zaslužili zalaganjem na terenu, ali i prikazanom igrom, jer smo imali više prilika od gostiju i jednu više realizirali za podizanje prijeko potrebnog samopouzdanja. Ujedno svakoetapno šireći igrački kadar koji će moći ispunjavati potrebe drugoligaškog natjecanja, u čijem smo kontekstu sada dobili mladog Mateja Jakšića, koji je u debitantskom ovosezonskom nastupu postigao vodeći pogodak i bitno odredio smjer susreta - prepričao ga je veznjak Andrej Kovačić, koji je ljetos ponovno obukao dres BSK-a, nakon što je nosio Rudešov i potom Vinogradarov. U žuto-plavom za sada je samozatajan, ali i dalje važna karika u momčadi, kojoj nedostaje gostujući uspjeh kako bi definitivno pobjegla u mirnije vode. Možda zagrebačka treća bude sreća, odnosno nakon ostavljanja bodova Dinamu II i Hrvatskom dragovoljcu slijedi gostovanje u obližnjim Sesvetama, gdje je istoimeni sastav također krenuo uzlaznom putanjom.
- Natjecanje je izjednačeno i fizički zahtjevno te trenutak dekoncentracije odnosi bodove. Nas nije do sada ni sreća pratila, a očito nemamo ni autoritet u okruženju kojem po kvaliteti pripadamo. Najbolje je to dokazati igrama na terenu, gdje smo dobro parirali svim dosadašnjim protivnicima koji su se smjestili u gornji dio redoslijeda. Dolaze, čini se, protivnici manje kvalitete, ali to nas ne smije zavarati jer su sve momčadi radne i profesionalne te stoga moramo dati maksimum kako bismo došli do pozitivnog rezultata. Vrijeme je da se to konačno dogodi u gostima iako smo svjesni da Sesvećani računaju s bodovima protiv nas, koji bi ih učvrstili u sredini. Slično kao i nas, pa stoga u tome susretu imamo ambiciju osvojiti nešto, a zašto ne i sve - umjerenim je optimizmom Kova najavio taj susret 8. kola, za koji će kandidirati i pouzdani stoper Majtanić, nakon odrađene stanke zbog akumuliranih žutih kartona.D.Lekšan
Šibenik je nakrcan kvalitetom i dobro je vođen, ali to mu nije pomoglo u Bijelom Brdu
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike