Regija
SURADNJA OPĆINE DONJA MOTIČINA I DVD-A

Energetska obnova Vatrogasnog doma
Objavljeno 10. listopada, 2018.
DONJA MOTIČINA
Dobrovoljno vatrogasno društvo Donja Motičina 10. veljače 1948. godine osnovala je grupa mještana i na početku svog rada brojilo je 30 članova. Danas je ovo jedno od najoperativnijih društava na području Našica i okolice, a svojim djelovanjem i doprinosom postali su neizostavni dio društvenog života općine Donja Motičina.
Društvo se financira uglavnom iz proračuna Općine Donja Motičina, Vatrogasne zajednice Našice, doprinosima podupirajućih članova i eventualno prihodima od priredaba. U posljednjih nekoliko godina Općina intenzivno pomaže rad DVD-a. U povodu nedavnog svečanog obilježavanja 70 godina rada, motički DVD, u suradnji s Općinom Donja Motičina i Osječko-baranjskom županijom, nabavio je novo vozilo (kombi), u vrijednosti 230.000 kuna. Osim novog vozila za prijevoz članova na intervencije, Općina je pokrenula aktivnosti za energetsku obnovu Vatrogasnog doma.
- Vatrogastvo je jedna od najvažnijih djelatnosti za sigurnost lokalne zajednice zbog čega se dobrovoljna vatrogasna društva ne smiju zanemarivati. To je i razlog zbog kojeg smo nabavili kombi, ali i odlučili uložiti sredstva u energetsku obnovu Vatrogasnog doma – kazuje načelnik Općine Donja Motičina Željko Kovačević. Kako pojašnjava, pripremne radnje za početak tog projekta su obavljene, a nakon odabira izvođača radova započet će i sama obnova. Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja osiguralo je 204.000 kuna.
Inače, Vatrogasni dom sagrađen je 1987. godine i do 2012. nisu izvršeni značajniji radovi. Prije šest godina dom je plinificiran, a 2015. je uz pomoć Općine Donja Motičina promijenjena vanjska stolarija. Prije dvije godine u domu su postavljene nove podne keramičke pločice te su obojeni zidovi i lamperija.
Načelnik Kovačević napominje kako je veliki problem DVD-a vatrogasna cisterna FAP koje je već prilično stara te se razmišlja o nabavi novijeg vozila za izvršavanje zadataka.
- U dogovoru s rukovodstvom DVD-a pokrenut ćemo akciju da osiguramo sredstva za nabavu navalnog vozila potrebnog za intervencije, jer za vatrogasce je najvažnije da budu operativno spremni - istaknuo je Kovačević. S.Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike