Regija
ŽELJKO SUDARIĆ, NOVI DEKAN VELEUČILIŠTA

“Najvažniji smo centar zadržavanja mladih”
Objavljeno 10. listopada, 2018.
VUKOVAR
Odlukom Upravnog vijeća vukovarskog Veleučilišta Lavoslav Ružička, na temelju javnog natječaja, dužnost dekana s prvim danom listopada preuzeo je dr. sc. Željko Sudarić. Iz Veleučilišta navode kako je novoimenovani dekan doktor znanosti iz znanstvenog polja ekonomije, znanstvene grane menadžment te viši predavač na Veleučilištu Lavoslav Ružička. Prije stupanja na dužnost dekana bio je glavni povjerenik podružnice Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja i voditelj studentskog poduzetničkog inkubatora. Autor je više znanstvenih i stručnih radova na međunarodnim konferencijama, urednik nastavnih udžbenika i član organizacijskog, programskog i znanstvenog odbora više međunarodnih konferencija. Završio je nekoliko stručnih edukacija vezanih uz prodaju, financije i marketing te sudjelovao u realizaciji EU projekata vezanih uz zapošljivost i jačanje socijalnog dijaloga.
Sudarić je naglasio veliko društveno značenje Veleučilišta s obzirom na to da je jedina institucija visokog obrazovanja na području Vukovara, a time i najvažniji centar zadržavanja mladih ljudi koji svojom stručnom osposobljenošću nakon završenog studija predstavljaju značajan potencijal ekonomskog razvoja.
- Glavne su odrednice rada novoimenovane uprave timski rad, okrenutost studentima i njihovom obrazovanju i otvorenost prema svima koji žele pridonijeti boljitku i razvoju Veleučilišta koje želimo ojačati i učiniti konkurentnim, aktualizirati nove studijske programe kako bi i Veleučilište i Vukovar postali sinonim za stručno, kvalitetno i ugodno studiranje - istaknuo je dekan.
Poručio je kako u izvannastavnom dijelu studentima treba osigurati najbolji mogući studentski standard, onakav kakav postoji na drugim visokoškolskim ustanovama.
Zato je nužno žurno poduzeti aktivnosti u cilju dodatnog povećanja kvalitete i konkurentnosti Veleučilišta na tržištu visokog obrazovanja, uz suradnju lokalne i regionalne samouprave, mjerodavnih institucija, gospodarskih subjekata i završenih studenata Veleučilišta. D.Korpoš
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike