Mozaik
"PJESMOM I PLESOM U JESEN"

Slavonskom pjesmom i plesom proslavljen je Dan Općine Mikleuš
Objavljeno 9. listopada, 2018.
Kulturno-umjetničko društvo Mikleuš i ove je godine, treći put zaredom u sklopu obilježavanja Dana općine, svojim sumještanima, a posebno Općini, kao čestitku za njezin dan, priredilo smotru folklora pod prigodnim nazivom ‘‘Pjesmom i plesom u jesen‘‘. Na smotri je sudjelovalo šest kulturno-umjetničkih društava i to KUD Čačinci, KUD Brezovica, KUD “Zagorci” Beljevina, KUD “Matija Gubec” Donji Miholjac, KUD “Berda” Brestovac i domaćin, KUD Mikleuš. Smotri je nazočio zamjenik župana VPŽ-a Marijo Klement, a istu je službeno otvorio načelnik Općine Mikleuš Milan Dundović.
- Ne možemo dobiti ljepšu čestitku za naš Dan općine i stoga od srca zahvaljujem našem kulturno-umjetničkom društvu na sjajnoj organizaciji, svima koji su na bilo koji način pridonijeli i pomogli pripremi ove manifestacije i posebno hvala svim sudionicima i gostima koji su svojim dolaskom uveličali ovu našu smotru - rekao je tom prilikom načelnik Dundović brojnoj publici koja se okupila kako bi proslavila dan svoje općine.
Na manifestaciji se sam domaćin, KUD Mikleuš, predstavio s tri folklorne sekcije s kojima radi - dječjom, mladom i odraslom, a najveći pljesak pokupila je - očekivano - ona najmlađa.
- Moram reći da jako puno radimo, doista se trudimo da to naše društvo pokaže svoj kraj u najboljem mogućem svjetlu. Trenutačno u društvu imamo 55 članova u tri uzrasta i tamburaški sastav. Koreograf i mentor je prof. Đuro Beg, i evo za ovu priliku pripremio nam je novu koreografiju ‘‘Pjesme i plesovi Podravine‘‘, koju smo premijerno izveli. Hvala svim društvima koji su nam došli, gostima i uzvanicima, nadam se da je svima bilo lijepo u našem Mikleušu - rekla je voditeljica KUD-a Mikleuš, Jadranka Grabar. Manifestacija je završila druženjem za društva i goste, naravno, uz nastup tamburaša KUD-a Mikleuš.
- Lijepo je doći na ovakve događaje koji čuvaju narodnu baštinu našeg kraja. Svaka pohvala Kulturno umjetničkom društvu i samoj Općini Mikleuš koji neumorno čuvaju to naše bogatstvo i posebno sam sretan što djeca i mladi uživaju u folkloru i slavonskoj pjesmi. Županija naravno itekako podržava ovakve događaje i uvijek smo na raspolaganju i društvima i ovakvim manifestacijama - zaključio je zamjenik župana Virovitičko-podravske županije, Marijo Klement. V.Grgurić
Vladimir Grgurić
Premijerno su izveli, za ovu priliku pripremljenu, novu koreografiju ‘‘Pjesme i plesovi Podravine‘‘
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike