Sport
VATRENI SE ŽELE POKAZATI U SVOM "STAROM" IZDANJU

Ono protiv Španjolske više nikad
si ne smijemo dopustiti
Objavljeno 9. listopada, 2018.
Hrvatska nogometna reprezentacija ovoga tjedna nastavlja borbu u Ligi nacija, a nakon teškog poraza od Španjolske (6:0), na startu novog UEFA-ina natjecanja Vatreni će popravak dojma tražiti u petak na Rujevici protiv Engleske. Izbornik Zlatko Dalić imat će kompletniju momčad negoli u onoj nesretnoj utakmici protiv Španjolaca, ali ponovno ima problema. Zbog ozljeda "kockasti" neće nastupiti u svom najjačem sastavu, a jedno od upitnih mjesta je i ono vratarsko. Danijel Subašić poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji oprostio se od reprezentacije, a "jedinicu" je preuzeo Lovre Kalinić, no nije sigurno hoće li moći braniti u petak na Rujevici. Kalinić se ozlijedio u nedjelju na utakmici Genta i Genka. Golman Genta primio je tri pogotka u prvom poluvremenu te je ostao u svlačionici propustivši nastavak susreta koji je završio pobjedom Genka od 5:1. Lovre je ostao u svlačionici zbog bolova u koljenu i nije sigurno hoće li do petka biti O.K.. A ako Kalinić ne bude mogao na gol, spreman je Dominik Livaković.
- Da, spreman sam preuzeti jedinicu bude li potrebno, to je velika čast. No, nadam se da Kalinić ipak nije ozbiljnije ozlijeđen i da će moći braniti protiv Engleza - kaže vratar zagrebačkog Dinama Dominik Livaković.
Ako bude na vratima neće mu biti lako, jer "Gordi Albion" dolazi pun ambicija i želje za osvetom zbog poraza na SP-u.
- Sjećanja na polufinale iz Rusije još su uvijek fantastična i nadam se da možemo ponoviti taj uspjeh. Harry Kane im je najbolji igrač i kapetan, on je sigurno najveća opasnost za Hrvatsku. Dolaze puni optimizma, ali mi vjerujemo u sebe - dodao je Livaković.
Daliću se prvi put nakon Rusije odazvao Andrej Kramarić koji je odmah upozorio da "moramo biti koncentrirani, u goste nam dolazi TOP reprezentacija i ne smijemo si dopustiti ono što je bilo protiv Španjolske".
- Nisam igrao protiv Španjolaca i teško je objasniti što nam se dogodilo, ali bilo je to teško gledati, Vjerujem da atmosfera u reprezentaciji nakon tog poraza nije poljuljana i da će protiv Engleske biti mnogo bolje. U Rusiji smo stvorili određeni renome i svojim igrama sad ga moramo čuvati, jednostavno moramo igrati bolje i više si ne dopuštati onakve poraze. Žao mi je što ćemo igrati pred praznim tribinama, ali mi je zato jako drago što sam opet s dečkima, jer svako reprezentativno okupljanje nešto je posebno - dodao je Kramarić. I. Liović
Dalić pozvao Karla Bartoleca
Šime Vrsaljko ima zdravstvenih problema, pa je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić uoči dvoboja Lige nacija s Engleskom odlučio Vatrenima priključiti Karla Bartoleca, desnog braniča koji nosi dres danskog Nordsjaellanda. Vrsaljko je u nedjelju nastupio za Inter nakon gotovo mjesec dana pauze, ali je ponovno osjetio bolove u koljenu i preskočit će dvoboj protiv Engleza u Rijeci. Dalić mu je našao zamijenu, prvi put je u reprezentaciju pozvao 23-godišnjeg Bartoleca koji je u Dansku otišao 2016. godine nakon boravka u Dinamu i Lokomotivi. Za hrvatske reprezentacije do 19 i 21 godine starosti Bartolec skupio je deset nastupa, ali nikada nije igrao za A vrstu.
Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike