Novosti
SELIDBA UREDA

Predsjednica u Slavoniji
Objavljeno 9. listopada, 2018.
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović premješta svoj ured iz Zagreba u Brodsko-posavsku županiju 9. i 10 listopada, a u Virovitičko-podravsku županiju 11. i 12. listopada.
Boravak u Brodsko-posavskoj županiji počet će polaganjem vijenaca kod spomenika "Prekinuto djetinjstvo" te otvorenjem Ureda u zgradi Županije u Slavonskom Brodu. Grabar-Kitarović sastat će se i s predstavnicima Županije te s gradskim čelnicima, a primit će i dekana Slavonskobrodskog dekanata, predstavnike nacionalnih manjina, udruga i građana te udruga hrvatskih branitelja, izvijestili su iz Ureda predsjednice. Počast poginulima u Domovinskom ratu predsjednica Grabar-Kitarović odat će polaganjem vijenca i paljenjem svijeće podno spomenika hrvatskim braniteljima, nakon toga posjetit će Strojarski fakultet, tvrtke "Simplex" i "Đuro Đaković" i postaju granične policije u Staroj Gradiški, a dan će završiti druženjem s građanima u Okučanima. Drugog dana boravka u Brodsko-posavskoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović počet će posjetom Novoj Gradiški, gdje će obići Odjel za dijalizu Opće bolnice te sudjelovati u akciji "Hrvatska čita" u OŠ Mate Lovraka. U Staroj Kapeli obići će proizvodni pogon tvrtke "Clarum" d.o.o. i Eko-etno selo Staru Kapelu. Najavljen je i njezin posjet tvrtki "Slavonija", Srednjoj školi Matije Antuna Reljkovića te nazočnost sastanku o rješavanju problema s onečišćenim zrakom u Slavonskom Brodu. Boravak u Brodskoj županiji Kolinda Grabar-Kitarović završit će posjetom Poliklinici za rehabilitaciju djece "Zlatni cekin", OPG-u Šarčević te susretom sa stanovnicima Vrpolja.
Boravak u Virovitičko-podravskoj županiji počet će 11. listopada. U Virovitici će održati radne sastanke sa županijskim i gradskim čelnicima. Posjetit će Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici te obići novootvoreni studentski dom i restoran. Predsjednica će obići Sklonište za životinje u Virovitici te biti na predstavljanju projekta obnove dvorca Pejačevića. H