Sport
OKUPILI SE VATRENI

Dalić u problemima uoči dolaska Engleske
Objavljeno 9. listopada, 2018.
Ozlijeđen je Brozović, Barišić ima rupturu mišića, Santini posjekotinu na nozi, a Lovre Kalinić problema s koljenom  

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se jučer za predstojeće izazove koji svjetskog doprvaka čekaju u ovom listopadskom reprezentativnom terminu. Vatreni će u petak odigrati drugi susret u Ligi nacija protiv Engleske u Rijeci, a tri dana kasnije, u ponedjeljak, i prijateljski ogled protiv Jordana.


Uvod u novo UEFA-ino natjecanje bio je iznimno ružan za Hrvatsku, doživljen je pravi debakl na gostovanju kod Španjolske (0:6) pa je jasno kako će repriza polufinalnog dvoboja sa SP-a izborniku Zlatku Daliću i igračima doći i kao prilika za popravljanje dojma.
- Naravno da nam je poraz od Španjolske teško pao, ali nas nije poljuljao. Razgovarao sam s igračima, zaključili smo da smo teško stradali jer nismo bili kompaktni od 20. minute. Španjolska je prošlost, očito smo platili ceh i umoru nakon Svjetskog prvenstva, ali vidite da su i europski divovi poput Reala, Barcelone i Bayerna u istim problemima. Liga nacija važno je natjecanje, ali nama su, kao uostalom i gotovo svim ostalim reprezentacijama, ipak bitnije kvalifikacije za EURO, a Ligu nacija treba shvatiti kao natjecanje u kojemu s jakim protivnicima možeš isprobati igrače i varijante - istaknuo je Dalić, koji će imati dosta problema oko sastavljanja momčadi, jer veći broj igrača ima lakše ili ozbiljnije ozljede.
- Situacija nije dobra, Marcelo Brozović zbog ozljede nije igrao u nedjelju za Inter, Borna Barišić ima rupturu mišića i vjerojatno neće konkurirati za ove utakmice, do Ivan Santini još ima veliku posjekotinu na nozi još od utakmice s Dinamom. Lovre Kalinić ima velikih problema s koljenom, kao i Šime Vrsaljko, koji je odigrao za Inter nakon mjesec dana stanke i opet je osjetio bolove u koljenu te ćemo možda i njega poštedjeti. Imamo opciju s Vidom i Jedvajem na desnom boku, a nisam odustao ni od opcije s Rogom, mislim da on svojom trkom i tehnikom to može odigrati. To je trenutačna situacija, a za nekoliko sati znat ću na koga ćemo uopće računati i hoću li zvati nove igrače - rekao je.
Dvoboj na Rujevici u petak bit će ogled poraženih sa starta Lige nacija, jer su i Englezi izgubili od Španjolske, kod kuće s 2:1. Nije ni engleski izbornik Garreth Southgate bez problema, ali Dalić je svjestan da će neovisno o sastavu u kojemu istrče, Englezi imati velik motiv za uzvrat za poraz u Rusiji. Dodatan uteg objema reprezentacijama nesumnjivo će biti činjenica da će se igrati u nenogometnim uvjetima, pred praznim tribinama.
- I Engleska također ima problema sa sastavom, neki su odustali, a izbornik je pozvao i četiri nova igrača. Kod kuće su na startu poraženi od Španjolske, a svakako imaju motiv da nam se osvete za poraz u polufinalu SP-a. Englezi su brzi, perspektivni, mladi, ambiciozni i imat ćemo dosta poteškoća. Bit će to moja prva utakmica bez gledatelja u karijeri. Ovime samo gubi nogomet. Igraju druga i četvrta reprezentacija svijeta, to bi trebao biti spektakl, ali bez gledatelja će biti jako čudno - poručio je Dalić.
Goran ROGULJIĆ
Southgate
PROBLEMI I KOD "ALBIONA"
DANAS S BJELOVAROM
Hrvatska će reprezentacija danas u Bjelovaru uveličati proslavu 110. godišnjice osnivanja tamošnjeg istoimenog trećeligaša. Ne treba dvojiti kako će privući veliki broj gledatelja, iako izborniku Daliću zbog svih ovih kadrovskih problema susret i nije došao u idealno vrijeme.

- Zbog ovih silnih ozljeda nije nam to leglo kako treba, ali to je naš klub koji slavi 110 godina postojanja. A ionako se nismo pojavili pred svojim navijačima od proslave srebra sa Svjetskog prvenstva.
Možda ste propustili...

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike