Regija
MALA ŠKOLA PODUZETNIŠTVA

Za kvalitetniji odabir zanimanja
Objavljeno 8. listopada, 2018.
SLATINA - "Mala škola poduzetništva" naziv je projekta čiji je nositelj Društvo Naša djeca, a partner je Udruga za obrazovanje i održivi razvoj UZOOR.
Projekt financira Hrvatska banka za obnovu i razvitak, a provodi se u suradnji s osnovnim školama u Slatini, Novoj Bukovici i Čađavici te Pučkim otvorenim učilištem Slatina. Početna konferencija projekta i prva aktivnost, tribina "Kako i kada odabrati zanimanje", organizirane su u povodu Tjedna cjeloživotnog učenja.
Prema riječima predsjednice Društva Naša djeca Snježane Pačarić udruge su se prijavile na donacijski natječaj Hrvatske banke za obnovu i razvitak pod nazivom "Stvaramo jednake mogućnosti" i njihovu projektu tom prilikom odobreno je 50.000 kuna. Cilj je projekta djeci približiti znanja i informacije koje će im pomoći u stjecanju poduzetničkih vještina i kasnije pomoći u kvalitetnijem odabiru zanimanja, odnosno osiguravanju kvalitete života.
– U sklopu projekta 40 učenika od četvrtog do osmog razreda iz Slatine, zatim Novog Seknovca, Nove Bukovice, Čađavice i Josipova proći će obuku kroz četverodnevne radionice s edukativnim i praktičnim dijelom. Kako je planirano, ukupno će se održati čak četrdeset radionica. U sklopu projekta predviđen je i posjet Drvnom centru kompetencija, kao i održavanju javne tribine i edukacije o radu udruga. Projekt traje šest mjeseci, znači do ožujka sljedeće godine - pojasnila je predsjednica DND-a Snježana Pačarić.
Predsjednica Udruge za obrazovanje i održivi razvoj Danijela Maravić rekla je da članovi te nove udruge imaju znatno iskustvo u radu na projektima u održivom razvoju pa smatraju da će svojim iskustvom, voljom i entuzijazmom pomoći u razvoju zajednice. Planiraju se baviti aktivnostima koje se financiraju nepovratnim sredstvima, posebice iz Europskog socijalnog fonda.
Osim predstavnika udruga, na početnoj konferenciji bili su i predstavnici osnovnih i srednjih škola i školskih zadruga te Pučkog otvorenog učilišta.P.Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike