Regija
DO KRAJA OVE GODINE

U prodaju prvih 30 nekretnina Pan Trgoprometa!
Objavljeno 9. listopada, 2018.
Ukupna početna cijena svih trideset nekretnina veća je od jedanaest milijuna kuna
ĐAKOVO - Na skupštini vjerovnika PAN - papirne industrije Trgoprometa d.d. u stečaju Đakovo odlučeno je kako će u sljedećem razdoblju uslijediti prodaja prvih 30 od ukupno 79 nekretnina ove nekadašnje trgovačke tvrtke, a koje se nalaze na području Đakova, Slavonskog Broda i njihovih okolnih sela. Nije potrebno dugo prisjećanje pa da bi se Đakovčani odmah sjetili njima nekada omiljenih i kupcima frekventnih prodavaonica poput “Rome”, “Novog centra”, poslovnog prostora “ĐA-MA – Rublje”, “Željezar” i “Kuća Gross”, “Merkura”, poslovnog prostora “Sjever”, knjižare “Knjiga”, “Maje” u Jelačićevoj ulici, poslovnog prostora “Sajmište – Agrovrt”, “Metalia i Color”...
U ovom krugu prodaje su i samoposluga i prodavaonica Semeljci, samoposluga Mrzović, više građevinskih zemljišta, dvorišta, oranica... Svih 30 nekretnina iz prvog kruga prodaje nalazi se u Đakovu i okolici, za sada bez ijedne nekretnine s brodskog područja.
- U pravilu tu je riječ o nekretninama koje nisu u funkciji zakupa i koje se nalaze u prilično lošem i derutnom stanju - pojašnjava nam stečajni upravitelj Tihomir Zec zašto je izbor za prvi krug prodaje nekretnina PAN Trgoprometa "pao" baš na ove poslovne prostore. Prodajom se zapravo želi spriječiti njihovo daljnje propadanje. Odmah nakon prestanka rada PAN Trgoprometa tridesetak njegovih poslovnih prostora po gradu Đakovu i okolnim selima otišlo je u zakup vinkovačke trgovačke kuće Boso. I dok druga Panova tvrtka koja je također u stečaju – Pan Trgovina, u stečajnoj masi ima samo voćne rakije, ukupno 266.000 litara, nemajući ni jednu nekretninu jer tvrtka je djelovala u najmu lokala Pan Trgoprometa, Pan Trgopromet obiluje vrijednom imovinom; samo 30 nekretnina što će biti dane u prodaju u prvom krugu ima ukupnu početnu cijenu veću od 11 milijuna kuna.
- Od tih 30 nekretnina njih deset opterećeno je razlučnim pravima vjerovnika i prodavat će se preko suda elektroničkom dražbom koju provodi Financijska agencija, dok će se preostale, a koje nisu opterećene hipotekama i razlučnim pravima, izložiti prodaji putem usmenih javnih dražbi koje će providiti javni bilježnik. Što se tiče ove prve skupine nekretnina, njihova bi prodaja prema svemu sudeći mogla započeti krajem ove godine, a nakon što sud zaključcima odredi njihovu prodaju te Fina objavi javne pozive za prodaju - kaže Zec. Za nekretnine iz druge skupine, a što nisu pod teretima, termini njihove prodaje su 15. i 16. studenoga 2018. godine.
Kako ističe Tihomir Zec, usmene javne dražbe održavat će se pred javnim bilježnikom Nikolom Bračem u Đakovu. Među 30 nekretnina za prodaju u prvom krugu nije ni jedan poslovni prostor iz najužeg centra grada, a gdje je i ex upravna zgrada Trgoprometa.
Godinama prazni i sve zapušteniji bodu oči i, uz negodovanje Đakovčana, naružuju najstroži centar grad, a njegovu staru jezgru, korzo. Stečaj nad Pan Trgoprometom otvoren je u travnju 2017. godine.
Suzana Župan
Nakon prestanka rada PAN Trgoprometa tridesetak poslovnih prostora po gradu i okolici otišlo je u zakup
Najskuplja je Roma
Početnom cijenom među tih trideset nekretnina, očekivano, prednjači Roma – 3,15 milijuna kuna. Nakon nje slijedi poslovni prostor Metalia i Color – 2,4 milijuna, bivša samoposluga ĐA-MA, čija je početna cijena 1,4 milijuna, a za njom poslovni prostor Sjever – 1,36 milijuna kuna.
      
Možda ste propustili...

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

Najčitanije iz rubrike