Regija
U DOMU ZA STARIJE I NEMOĆNE

Uređen prostor za Dnevni boravak
Objavljeno 9. listopada, 2018.
ĐAKOVO - Na konferenciji za novinare održane u prostorijama đakovačkog Doma za starije i nemoćne osobe predstavljen je prostor Dnevnog boravka, tj. Gerontološkog kluba koji se ostvaruje u okviru projekta ReGerNet – Razvoj usluga socijalne podrške u sklopu Regionalne gerontološke mreže. Uz Dom za starije i nemoćne u Đakovu, partneri u ovom međunarodnom projektu su i Gerontolooški centar iz Subotice, kao lider partner, te Dom za starije i nemoćne iz Osijeka i Dom za stare i penzionere iz Apatina, rečeno je na konferenciji za novinare.
- Projektom je obuhvaćeno tridesetak naših, kao i vanjskih korisnika, a program će osmisliti naši stručni djelatnici. Postojat će mogućnost i prehrane, s tim da bi tu uslugu korisnici morali plaćati jer nije dio ovog projekta - rekla je ravnateljica đakovačkog Doma Branka Barna. Kako je istaknula koordinatorica Angelina Perkačin, vrijednost projekta je 526.000 eura, u čemu đakovački dio participira s 86.000 eura. U financiranje projekta, s 15 posto osiguranih sredstava, uključila se i Osječko-baranjska županija, dodala je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ivana Stanić.
U proteklih godinu dana realizirana je nabava električnih uređaja, inventara i ostale opreme, a u sljedećem razdoblju bit će nabavljen putnički kombi za prijevoz korisnika od njihova doma do Dnevnog boravka.S.Ž.
Možda ste propustili...

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike