Autoglas
VIZIJA BUDUĆNOSTI ODRŽIVE I DIJELJENE MOBILNOSTI

Renault predstavio Kadjar, robo-vozila i nove motore
Objavljeno 9. listopada, 2018.

Renault je u Parizu predstavio viziju budućnosti održive i dijeljene mobilnosti uz tri koncepta robo-vozila: EZ-ULTIMO, robo-vozilo za premium iskustvo mobilnosti, EZ-PRO robo-vozilo za posljednju fazu dostave i EZ-GO robo-vozilo za dijeljenu svakodnevnu urbanu mobilnost. Ova nova vrsta mobilnosti iz temelja će promijeniti način kako provodimo vrijeme u automobilu. Grupa Renault u svojem izložbenom prostoru predstavila je kapsulu Augmented Editorial Experience, realistično iskustvo u vozilu koje povezuje urednički sadržaj, multimedijalno iskustvo i mobilnost, čime će promijeniti način na koji provodimo vrijeme u vožnji.


Predstavljen je i novi Renault Kadjar, još udobnijeg i privlačnijeg dizajna. Zadržao je tradicionalne značajke SUV-a, a istovremeno je postao još odvažniji zahvaljujući dinamičnom i suvremenijem dizajnu. Posebna je pozornost posvećena udobnosti, kvaliteti i ergonomiji. Putnički je prostor redizajniran za još veću udobnost u svakodnevnoj vožnji. Novi benzinski i dizelski motori štedljiviji su, poboljšavaju performanse i pridonose većem užitku u vožnji. Za 1,3-litreni benzinski motor TCe GPF, novi Renault Kadjar nudi dvije razine snage (140 i 160 KS). Taj motor nove generacije Alijansa je razvila u suradnji s partnerom Daimlerom. Ispunjava njihove najviše standarde kvalitete i nudi veći raspon snage od prethodnog, povećani okretni moment (pogotovo pri niskim brzinama), smanjene emisije CO2 i nižu potrošnju. Na Salonu je predstavljena i nova generacija dizelskih motora, koja je zbog promjena preimenovana u „Blue dCi”, a uključuje najsuvremenije sustave za smanjenje onečišćujućih emisija. Novi Kadjar bit će dostupan s motorima 1.5 Blue dCi 115 KS i 1.7 Blue dCi 150 KS.

ZOE je najprodavanije električno vozilo u Europi, s gotovo 110.000 prodanih vozila. Od svojeg je predstavljanja krajem 2012. postao simbol tržišta električnih vozila. Stoga ne čudi da nova ograničena serija modela Zoe predstavljena na Pariškom salonu automobila nosi naziv „Iconic”. Inačica je opremljena ekskluzivnim presvlakama sive boje, sivom bojom karoserije Highland i novim 17-inčnim aluminijskim naplatcima. Dio dodatne opreme novog modela ZOE domišljata je podnica prtljažnika postavljena u ravnini s pragom prtljažnika koji oslobađa utovarni prostor pohranjivanjem kabela u dvostruko dno. Konačno, ZOE Iconic dostupan je s motorima R110 i Q90 te nudi stvarni domet od 300 km.M.Bu.