Regija
ČLANOVI UDRUGE HVIDR-a SLATINA

Odali počast poginulom suborcu
Objavljeno 6. listopada, 2018.

SLATINA
Članovi Udruge HVIDR-a Slatina, na čelu s predsjednikom Ilijom Nikolićem i predsjednikom Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije Matom Bubašem, obišli su spomen obilježje svoga poginulog suborca Tomislava Mikića te mu polaganjem upaljenih lampiona i molitvom odali dužnu počast.
Tomislav Mikić poginuo je 5. listopada 1991. godine kao 25-godišnji pripadnik 64. samostalnog bataljuna Zbora Narodne garde. Dogodilo se to na Mokrom brdu, na cesti između Slatine i Ćeralija, u jednoj od akcija oslobađanja papučkog dijela okupiranoga slatinskog područja. Za sobom je ostavio suprugu i dvije kćeri.
– Tomislav je bio vozač borbenog vozila koje se u akciji oslobađanja kretalo prema mjestu Ćeralije. Prilikom dolaska do jednoga nepreglednog dijela ceste, četnici su na to borbeno vozilo ispalili protuoklopni projektil. Tomislav je, nažalost, izgubio život, a ostali članovi posade borbenog vozila, hrvatski vojnici Zlatko Hmelik, Josp Balog, Dragutin Rokinger i Ivan Buti ranjeni su. Oni su ipak uzvratili paljbu i natjerali četnike na povlačenje. Dolaskom ostatka naših snaga četnici su se dali u bijeg prema Ćeralijama – ispričao je Mato Bubaš na mjestu pogibije Tomislava Mikića.
Nešto kasnije, u istoj akciji, zarobljeni su hrvatski vojnici Mirko Vučeta i Tomislav Šimanović. Tomislav je razmijenjen, a za Mirkom se još uvijek traga. Petar Žarković

Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike