Osijek
SJEĆANJE NA TRAGEDIJU

Odali počast nestalima i poginulima na Orlovnjaku
Objavljeno 5. listopada, 2018.
Kod spomen-obilježja masovne grobnice na Orlovnjaku, nedaleko od Antunovca, jučer je odana počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća. U povodu 27 godina od okupacije Orlovnjaka, a u spomen na sve poginule i nestale vojne i civilne žrtve Domovinskog rata, počast su odali osječko-baranjski dožupan Goran Ivanović, načelnik Općine Antunovac Davor Tubanjski s predstavnicima Općine Antunovac, udruge branitelja, čelnici Udruge veterana vojne policije Osječko-baranjske županije Stipe Modrić i Josip Šeri sa suborcima, članovi obitelji...
Molitvu je predvodio župnik Andrija Vrbanić, a bila je to prigoda da se okupljeni podsjete na tužne dane Domovinskog rata.
Naime, tih dana 1991. hrvatski su se vojnici satima opirali agresiji braneći ulaz JNA u Ernestinovo i Antunovsc. U toj je borbi ugašeno pet mladih života, a za tri se branitelja još traga. Jesen 1991. bila je najteže razdoblje za mještane tog dijela Slavonije, a samo dva mjeseca nakon tragedije na Orlovnjaku pali su Ernestinovo, a potom i Antunovac. D.P.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŽUPAN ANUŠIĆ OD VLADE RH NABAVIO PET MILIJUNA KUNA I DOZVOLU ZA DIZANJE AVIONA

Od sljedećeg tjedna kreće
aviotretiranje komaraca
nad Osijekom!

2

NISU LUKSUZ, NEGO POTREBA

Klima-uređaji: Koliko
para, toliko muzike?

3

ODLUKOM GRADA OSIJEKA

Tri su dravske plaže
i službeno kupališta!

oglas